• Compromís reclama uns interessos justos i que el PP no seguisca afavorint a les entitats financeres.
  • Llíria te un deute amb proveïdors i contractistes que supera els 4,3 milions d’euros i pagarà més de 630.000 euros en interessos per poder pagar factures endarrerides en el Pla d’Ajust.

El lladronici de la banca no té límits, a part de no voler que es regule la dació en pagament de les vivenda quan la gent no pot pagar els deutes de les hipoteques, ara volen acabar d’endeutar als municipis espanyols amb un ample marge de benefici que volen obtindré en emprar diners als ajuntaments per poder pagar el deute que arrosseguen amb els proveïdors.

Segons el regidor de Compromís, Rafa Cotanda, l’ajuntament de Llíria te un deute amb proveïdors i contractistes que supera els 4,3 milions d’euros. D’eixos diners, s’ha tingut que fer un Pla d’Ajust urgent pressupostari en el que es demana al govern autorització per endeutar-se més i poder finançar el 50% del deute (més de 2 milions d’euros) i així poder pagar factures en obres i serveis, davant el col·lapse de factures que hi ha en els calaixos de la intervenció municipal.

UN 5% INJUST QUE OFEGA MÉS ALS AJUNTAMENTS

El més greu de tot, és que el PP continua fent el llit i afavorint als bancs i entitats financeres, ja que en lloc d’ajudar als ciutadans i als municipis ofegats pel deute arrossegat els darrers anys, ha tret un Decret Llei on es cobrarà un interès del 5% al ajuntaments mentre els diners que atorga el Banc Central Europeu als bancs espanyols per cobrir estes necessitats és de l’1 %.

Per a Cotanda, amb esta nova mesura, el Govern de Rajoy consuma un nou atac als comptes públics dels ajuntaments, que amb els préstecs que sol·liciten els propers mesos a conseqüència dels Plans d’ajust econòmic, tindran que fer front a una xifra elevada d’interessos. En el cas de Llíria, esta pèssima decisió del PP ens va a costar més de 630.000 euros en interessos als veïns, que molt bé es podrien haver utilitzat en la generació de llocs de treball o destinat a millorar les prestacions i ajudes socials.

Davant este abús financer i poc racional auspiciat pel PP, Compromís reclama una rectificació al Govern d’Espanya i li exigeix una modificació del Real Decret Llei 4/2012 per poder ajudar econòmicament als ajuntaments i als seus veïns.