•  Garcia: “Un gran incendi assota les muntanyes de Llíria, Alcubles i Andilla mentre no hi ha suficients mitjans per fer-li front al foc”.
  • La proximitat del foc a les poblacions d’Alcubles i Andilla pot provocar una evacuació com en la Vall de Cofrents.

Els retalls de la Conselleria de Governació, dirigida per Serafín Castellano, s’han fet notar fins al terme municipal de Llíria. On per manca d’efectius el foc continua avançant amb força.

Segons el portaveu de Compromís per Llíria, Paco García Latorre, ahir per la vesprada, una gran columna de fum va alertar que, en la derivació nord de la Serra Calderona, entre els termes municipals d’Andilla, Alcubles i Llíria  s’havia produït un incendi que, a hores d’ara, continua viu i propagant-se amb celeritat.

Concretament, al municipi de Llíria, la zona afectada és la de la Concòrdia, en la partida forestal de Bodegues de Gea, on el foc corre amb virulència i va devorant milers de m2 de matolls i pinada.

Per al portaveu de Compromís, les brigades són insuficients i no arriben els mitjans necessaris per fer front a un foc que, amb les altes temperatures i el vent que bufa, estan arrasant amb una zona que ja fa anys va ser past de les flames i que en part havia estat repoblada.

Des de Compromís es critica amb duresa la manca de recursos que des de Governació s’han eliminat per a la campanya de prevenció i extinció d’incendis de 2012, on hi ha efectius que encara no s’han incorporat per manca de pressupost, quan en estes dats ja estaven completament operatius.

El cost ambiental i ecològic que està generant amb este nou incendi supera exponencialment als retalls que s’han aplicat enguany a les Brigades Forestals i mitjans terrestres i aeris per a la prevenció i extinció de focs com els que estem vivim en estos moments a les comarques de la Vall de Cofrents, Camp de Túria i la Serrania.

Garcia ha apuntat que el Grup Parlamentari de Compromís, a través de la seua Diputada, Mónica Oltra, ha demanat un ple extraordinari de les Corts Valencianes perquè comparega el conseller de Governació i la consellera de Medi Ambient per a donar explicacions sobre l’onada d’incendis que estan assotant el País Valencià en diferents comarques i amb unes superfícies cremades d’unes considerables dimensions”.

Estes catàstrofes, que a voltes poden ser intencionades o no, han de tindre previst un dispositiu d’emergència ben preparat, equipat i amb suficient personal, on no es poden escatimar o eliminar recursos, tal i com ha fet la Conselleria de Governació, ja que després patim estes terribles conseqüències.