El diputat al Congrés es reunirà amb els responsables de Compromís al Camp de Túria i Serrans per analitzar els efectes de l’incendi i les mesures a prendre.

El Diputat de Compromís-Equo, Joan Baldoví, recorrerà demà per la vesprada la zona afectada per l’incendi que hui encara continua actiu a la zona de Andilla—Llíria. Ho farà acompanyat per experts locals de les zones forestals i coneixedors de de l’orografia i situació dels boscos incendiats.

Anirà acompanyat pel també diputat autonòmic i portaveu de Compromís en la Comissió de Medi Ambient, Juan Ponce, que junt a responsables locals de la coalició parlaran amb els grups ecologistes i afectats pel sinistre. Després hi celebraran un reunió oberta a la seu de CCOO de Llíria on es valoraran els efectes de l’incendi, les mancances i descoordinació que s’han detectat en les llavors d’extinció i les propostes que el grup traslladarà a les institucions per a la regeneració de les zones afectades.

Segons el portaveu comarcal de Compromís, Paco García, les critiques de veïns, propietaris i dels mateixos serveis d’extinció, han estat palpables durant tots els dies que han estat actius els incendis. Des de la manipulació de dades en els mitjans públics, que no han traslladat la realitat de la virulència del foc, l’abast i la catàstrofe ecològica i econòmica que s’ha produït, fins el prohibir actuar o ajudar en les llavors d’extinció a voluntaris i associacions vinculades al bosc.

Per a la formació ecosocialista, la tardança en la detecció i en la intervenció han estat claus en la catàstrofe ecològica que ha assotat les comarques valencianes, tant en la zona de Corte de Pallàs com en la de la Serrania. No s’entén que en l’era de la tecnologia, no es doten de nous instrumentals per a la detecció immediata dels focus d’incendi, ni de com les dotacions de bombers es poden perdre en mig d’un incendi per no disposar de localitzadors gps.

García apunta que, les retallades en prevenció i extinció han passat una factura molt gran a la província de València que tardarà dècades en poder recuperar uns espais que s’han calcinat totalment. De fet, moltes d’estes zones eren atractius turístics pel seu alt valor ecològic, un reclam que amb estos incendis han perdut en part.