Garcia: “El darrer any es va enfonsar completament una casa al C/ Sant Miquel i la resta corren el mateix perill, sobretot en esta època de pluges”.

Ara fa quasi un any, el portaveu de Compromís per Llíria, Paco García Latorre, alertava del perill d’enfonsament de les cases de propietat municipal en la part alta del carrer Sant Miquel, la qual dona accés al Monestir que porta el mateix nom. Una de les quals va caure completament per l’acció de les pluges sense tindre que lamentar cap desgràcia personal.

Estos immobles es troben en un estat ruïnós i el grup Municipal de Compromís va demanar fa quasi un any que es fera un projecte de declaració de ruïna i posterior enderrocament de les vivendes que estaven a punt d’enfonsar-se.

Onze mesos després, Garcia lamenta que l’ajuntament encara no haja redactat cap projecte, amb tot un departament d’urbanisme ple de tècnics municipals i que a hores d’ara, amb la probabilitat de que vinga un altra gota freda, es puguen produir nous enfonsaments gens desitjables.

El regidor ecosocialista ha preguntat en diverses Comissions d’obres i sempre s’han donat excuses. Però, la veritat és que estos edificis en mal estat de conservació que són propietat municipal continuen sense un projecte que garantitze la seua seguretat i que permeta la seua demolició.

Des de Compromís es reclama major serietat i diligència a l’equip de govern. No pot ser que amb la plantilla tan ampla i professional que tenim a l’ajuntament d’arquitectes, arquitectes tècnics, ingeniers tècnics i delineants, per manca d’interès polític es deixe este problema sense resoldre.

El grup municipal reclama a l’alcalde de la localitat que prenga nota i que no deixe passar més temps, ja que es poden succeir uns altres enfonsaments de vivendes que, de caure a la via pública, podrien causar danys a bens o persones.