García: “Seria una gran estafa als veïns de Llíria si la Generalitat cobra la seua inversió i deixa que al municipi li lleven 5 milions d’euros per donar-los a una empresa privada”.

El PP ha arruïnat les arques públiques amb obres improductives i esdeveniments que ens han costat centenars de milions d’euros, i ara, vol malvendre instal·lacions bàsiques i necessàries com són els hospitals de Gandia i Llíria a empreses privades.

Segons el portaveu de Compromís per Llíria, Paco García Latorre, seria una gran estafa a la ciutadania de la localitat si al final el Consell decideix vendre aquests centres hospitalaris en règim de concessió administrativa a empreses privades, recuperant la inversió realitzada per la Generalitat i deixant perdre les inversions que ha realitzat el municipi de Llíria, les quals superen els 5 milions d’euros.

García recorda que l’ajuntament de la capital del Camp de Túria ha invertit 5 milions entre el que ha estat l’adquisició de terrenys, urbanització, construcció d’accessos des de l’autovia CV-35 i portar la llum a les instal·lacions sanitàries, una xifra que han pagat tots els contribuents i que Compromís demanarà el seu resarciment  perquè tornen a les arques municipals, atès que el PP ha fracassat en el seu model sanitari i en la seua planificació de construcció i posada en funcionament de noves instal·lacions.

Per al portaveu ecosocialista, l’aposta per tindre un hospital comarcal general, amb tots els serveis, tal com ha reclamat la seua formació des de fa més d’una dècada s’ha esfumat, i en aquests moments de dificultat econòmica, el Consell dirigit pel PP solament pensa a malvendre aquestes infraestructures per recuperar crèdit, un fet que al final pagarem tots els usuaris amb unes prestacions deficients i mercantilitzades des de la gestió privada.

Paco García afirma que, “se’ns va prometre un hospital comarcal, i ens van deixar una extensió hospitalària de l’Arnau de Vilanova, sense maternitat i sense suficients llits i especialitats; es va dir que anava a ser de gestió pública i ara ho volen privatitzar al 100%; es van demanar unes inversions per poder situar-lo en la localitat i ara, volen regalar-les a un empresa privada”. Senzillament un frau electoral i polític sense precedents que certifica una mala gestió i un despropòsit de l’administració popular en aquesta última dècada.

El grup Compromís demanarà a l’ajuntament de Llíria i a les Corts Valencianes que insten el Consell a que, cas de venda de les instal·lacions a una empresa privada en règim de concessió, es reingressen els més de 5 milions invertits pel municipi edetà.