Les Comissaries de Llíria, Benisa, Xixona i altres infraestructures del Pla de Seguretat es quedaran  sense construir esta legislatura.

A preguntes de la Diputada de Compromís, Mireia Mollà, el Conseller de Governació, Serafin Castellano, ha informat que les úniques comissaries de policia autonòmica que s’obriran seran les de Vall d’Alba i Alacant, amb locals cedits pels ajuntaments i amb una inversió mínima. La resta de Comissaries que s’havien d’obrir com la de Llíria en València o les de Benissa i Xixona en Alacant, són historia, ja que segons el Conseller el PLISE (Pla d’Inversions en Seguretat i Emergències)  no es viable donada la desastrosa conjuntura econòmica en la que el PP ha situat a la Generalitat Valenciana.

Segons la parlamentaria autonòmica, del 64 milions d’euros que pensava invertir la Generalitat en el PLISE durant el període 2008-2012, en matèria de seguretat pública el Consell ha invertit sols 0,5 milions d’euros. Una xifra que demostra el fracàs estrepitós en la implantació de comissaries de Policia Autonòmica en les tres províncies de la Comunitat.

Esta situació s’agreuja molt més després de l’anunci fet per Castellano de que va a retallar un 30% totes les inversions previstes des del seu departament en 2013, fent inviable qualsevol actuació per dur endavant obres o construccions relacionades amb el PLISE.

Per a la diputada de Compromís, el PP ha deixat en fallida econòmica la Generalitat, no té diners i està endeutat fins a les celles. Ha gastat tots els nostres impostos en festes i grans esdeveniments i ha arruïnat l’administració autonòmica, per això, qualsevol projecte que s’anuncie és una mera fal·làcia i un muntó de mentides que mai s’arriben a plasmar en els pressupostos, o si es recullen, després son retallats o eliminats.

Per a Mollà, la seguretat en les zones d’interior està sota mínims, tal i com han vingut denunciant els llauradors i sindicats agraris valencians, on els robatoris han augmentat de manera exponencial, causant destrosses i espolis en vivendes, magatzems i sistemes de reg que superen els 20 milions de pèrdues, mentre que Governació és incapaç d’articular qualsevol Pla de Seguretat i molt menys, dotar-se d’infraestructures i agents que atenguen les demandes de vigilància que reclama la ciutadania.

COMPROMÍS DENUNCIA QUE GOBERNACIÓN INCUMPLE EL PLAN DE SEGURIDAD AL NO INAUGURAR TODAS LAS COMISARIAS DE POLICIA AUTONÓMICA PREVISTAS

Las Comisarías de Llíria, Benisa, Jijona y otras infraestructuras del Plan de Seguridad se quedarán sin construir esta legislatura.

A preguntas de la Diputada de Compromís, Mireia Mollà, el Conseller de Gobernación, Serafín Castellano, ha informado que las únicas comisarías de policía autonómica que se abrirán serán las de Vall d’Alba y Alicante, con locales cedidos por los ayuntamientos y con una inversión mínima. El resto de Comisarías que se tenían que abrir como la de Llíria en Valencia o las de Benissa y Jijona en Alicante, son historia, dado que según el Conseller el PLISE (Pla de Inversiones en Seguridad y Emergencias) no es viable dada la desastrosa coyuntura económica en la que el PP ha situado a la Generalitat Valenciana.

Según la parlamentaria autonómica, de los 64 millones de euros que pensaba invertir la Generalitat en el PLISE durante el periodo 2008-2012, en materia de seguridad pública, el Consell ha invertido sólo 0,5 millones de euros. Una cifra que demuestra el fracaso estrepitoso en la implantación de comisarías de Policía Autonómica en las tres provincias de la Comunidad.

Esta situación se agrava mucho más después del anuncio hecho por Castellano de que va a recortar un 30% todas las inversiones previstas desde su departamento en 2013, haciendo inviable cualquier actuación para llevar a cabo obras o construcciones relacionadas con el PLISE.

Para la diputada de Compromís, el PP ha dejado en quiebra económica la Generalitat, no tiene dinero y está endeudado hasta las cejas. Ha gastado todos nuestros impuestos en fiestas y grandes acontecimientos y ha arruinado la administración autonómica, por eso, cualquier proyecto que se anuncie es una mera falacia y un montón de mentiras que nunca se llegan a plasmar en los presupuestos, o si se recogen, después son recortados o eliminados.

Para Mollà, la seguridad en las zonas de interior está bajo mínimos, tal y cómo han venido denunciando los agricultores y sindicatos agrarios valencianos, donde los robos han aumentado de manera exponencial, causando destrozos y expolios en viviendas, almacenes y sistemas de riego que superan los 20 millones de pérdidas, mientras que Gobernación es incapaz de articular cualquier Plan de Seguridad y mucho menos, dotarse de infraestructuras y agentes que atiendan las demandas de vigilancia que reclama la ciudadanía.