El vial queda inutilitzat i els veïns tenen que rodejar el lloc del sinistre per poder accedir a les seues parcel·les i vivendes.

Segons el portaveu de Compromís per Llíria, Paco Garcia Latorre, una nova fuga del sistema de reg a degoteig ha deixat la carretera local del Camí del Frares totalment intransitable.

Segons Garcia, no és la primera volta que ocorre este tipus d’incident. Des de fa uns anys, quan la Comunitat de Regants del Canal Principal de Llíria va a dur a cap les obres d’instal·lació del reg localitzat en esta zona del terme municipal, els clots i trencament de les pistes i camins rurals ha anat en augment. Deixant en alguns casos a vivendes i parcel·les totalment incomunicades.

El regidor ecosocialista apunta que, la pressió de l’aigua en el punt de la fuga i el cabdal d’aigua que porta el tub que discorre per este vial públic són d’unes dimensions considerables, creant una espècie de cràter en la carretera que ha obligat a tancar-la al trànsit rodat.

Fugues com les que ha ocasionat la Comunitat de Regant este cap de setmana, a part de destrozar carreteres, pistes i camins, a més, també produeixen inundacions a parcel·les particulars, que en alguns casos han patit la rotura de ribassos i tancaments, així com la inundació de collites..

ALTRES DESTROSSES AL CAMÍ DELS FRARES

Igualment, en un altre tram del Camí dels Frares, concretament el que va des de la Urbanització del Romeral fins la CV-25 de Marines, on es va fer una instal·lació de gas ciutat recentment, el ferm del camí ha quedat en unes pèssimes condicions. On el vehicles tenen que anar saltant de clot en clot i destrossant els amortiguadors per què la reposició de la via s’ha fet inadequadament i és pràcticament intransitable per a turismes.

Des de Compromís es reclama de l’ajuntament de Llíria que controle este tipus d’instal·lacions i que es reclame a les empreses, tant a les del reg localitzat, com a les de subministres, com el gas, que deixen els vials per on discorren en bon estat, així com que es facen càrrec de la reposició de les mateixes en casos de incidents i trencaments greus com les que ha ocasionat el reg localitzat en el Camí dels Frares este cap de setmana.

UNA FUGA DEL RIEGO LOCALIZADO DEJA TOTALMENTE CORTADA LA CARRETERA DE LOS FRAILES EN LLÍRIA
El vial queda inutilizado y los vecinos tienen que rodear el lugar del siniestro para poder acceder a sus parcelas y viviendas.
Según el portavoz de Compromis per Llíria, Paco Garcia Latorre, una nueva fuga del sistema de riego a goteo ha dejado la carretera local del Camino de los Frailes totalmente intransitable.
Según Garcia, no es la primera vez que ocurre este tipo de incidente. Desde hace unos años, cuando la Comunidad de Regantes del Canal Principal de Llíria llevó adelante las obras de instalación del riego localizado en esta zona del término municipal, los hoyos y roturas de las pistas y caminos rurales ha ido en aumento. Dejando en algunos casos a viviendas y parcelas totalmente incomunicadas.
El concejal ecosocialista apunta que, la presión del agua en el punto de la fuga y el caudal de agua que llevaba el tubo que discurre por este vial público son de unas dimensiones considerables, creando una especie de cráter en la carretera que ha obligado a cerrarla al tránsito rodado.

 

Fugas como las que ha ocasionado la Comunidad de Regantes este fin de semana, aparte de destrozar carreteras, pistas y caminos, además, también producen inundaciones a parcelas particulares, que en algunos casos han sufrido la rotura de ribazos y cerramientos, así como la inundación de cosechas..
OTROS DESTROZOS EN EL CAMINO DE LOS FRAILES
Igualmente, en otro tramo del Camino de los Frailes, concretamente el que va desde la Urbanización del Romeral hasta la CV-25 de Marines, donde se hizo una instalación de gas ciudad recientemente, el firme del camino ha quedado en unas pésimas condiciones. Donde los vehículos tienen que ir saltando de hoyo en hoyo y destrozando los amortiguadores por qué la reposición de la vía se ha hecho inadecuadamente y es prácticamente intransitable para turismos.
Desde Compromís se reclama del ayuntamiento de Llíria que controle este tipo de instalaciones y que reclame a las empresas, tanto a las del riego localizado, como las de suministros, como el gas, que dejan los viales por donde discurren en buen estado, así como que se hagan cargo de la reposición de las mismas en casos de incidentes y roturas graves como las que ha ocasionado el riego localizado en el Camino de los Frailes este fin de semana.