Riera: “Ja han enderrocat les parets de l’edifici sense tindre cap document que avale i done cobertura legal als treballs que estan realitzant-se”.

Més de mes i mig porten els treballadors municipals i veïns de Llíria que acudeixen a l’ajuntament patint les obres de l’’edifici municipal de l’ajuntament en el “Alts del Mercat”. Unes obres que estan realitzant-se sense tindre signada amb l’empresa constructora l’acta d’inici dels treballs i saltant-se totes les normes de seguretat i salut respecte de les condicions de treball dels empleats públics. Els quals han tingut que suportar diàriament la pols, el soroll, els enderrocs i l’anada i tornada d’operaris en mig d’un munt de cables solts i de caixes amuntegades.

Segons la regidora de Compromís, Inma Riera Lloret, les obres que s’han fet en la primera planta d’este edifici que alberga les oficines municipals no compten amb cap projecte aprovat ni quantificat, sinó que les ha fet l’ajuntament directament i sense tindre un Pla de Seguretat i Salut per a les mateixes. I, en quan a les obres que estan fent-se en la segona planta (no les de instal·lació de l’aire condicionat que estan fent-se de manera simultània) corresponents al PPOS 2013 (Pla Provincial de Obres i Serveis), estan realitzant-se sense haver aprovat i signat l’acta d’inici preceptiva amb l’empresa constructora. Document que avala el poder executar les mateixes.

De fet, apunta Riera, en la segona planta ja s’ha procedit a l’enderrocament de les parets de les oficines, deixant les zones diàfanes per a la seua posterior redistribució, així com la col·locació de plàstics per tal de segellar i aïllar la zona d’obres. Uns treballs que corresponen al projecte del PPOS 2013 encara sense legalitzar l’inici de les obres.

Per a Riera, estos fets demostren una manca de previsió i de coordinació, on estan fent-se les coses a salto de mata i sense tindre en compte la seguretat i salut dels empleats públics i dels usuaris que tenen que fer ús d’estos espais.

El Grup de Compromís reclama major responsabilitat i diligència a l’hora de dur endavant estes obres, i demana a l’equip de Govern que done exemple a l’hora de complir en la normativa i que estos fets no es tornen a repetir en un futur.

REALIZAN REFORMA OFICINAS AYUNTAMIENTO EN LOS ALTOS MERCADO SIN TENER FIRMADA ACTA DE NICIO DE LAS OBRAS CON LA EMPRESA CONSTRUCTORA
Riera: “Ya han derribado las paredes del edificio sin tener ningún documento que avale y de cobertura legal a los trabajos que están realizándose”.

Más de mes y medio llevan los trabajadores municipales y vecinos de Llíria que acuden en el ayuntamiento sufriendo las obras del ’edificio municipal del ayuntamiento en los “Altos del Mercado”. Unas obras que están realizándose sin tener firmada con la empresa constructora el acta de inicio de los trabajos y saltándose todas las normas de seguridad y salud respecto de las condiciones de trabajo de los empleados públicos. Los cuales han tenido que soportar diariamente el polvo, el ruido, los escombros y la ida y venida de operarios en medio de un montón de cables sueltos y de cajas amontonadas.

 

Según la concejal de Compromís, Inma Riera Lloret, las obras que se han hecho en la primera planta de este edificio que alberga las oficinas municipales no cuentan con ningún proyecto aprobado ni cuantificado, sino que las ha realizado el ayuntamiento directamente y sin tener un Plan de Seguridad y Salud para las mismas. Y, en cuando a las obras que están haciéndose en la segunda planta (no las de instalación del aire acondicionado que están haciéndose de manera simultánea) correspondientes al PPOS 2013 (Plan Provincial de Obras y Servicios), están realizándose sin haber aprobado y firmado el acta de inicio preceptiva con la emprendida constructora. Documento que avala el poder ejecutar las mismas.
De hecho, apunta Riera, en la segunda planta ya se ha procedido al derribo de las paredes de las oficinas, dejando las zonas diáfanas para su posterior redistribución, así como la colocación de plásticos para sellar y aislar la zona de obras. Unos trabajos que corresponden al proyecto del PPOS 2013 todavía sin legalizar el inicio de las obras.

 

Para Riera, estos hechos demuestran una falta de previsión y de coordinación, donde están haciéndose las cosas a salto de mata y sin tener en cuenta la seguridad y salud de los empleados públicos y de los usuarios que tienen que hacer uso de estos espacios.
El Grupo de Compromís reclama mayor responsabilidad y diligencia a la hora de llevar adelante estas obras, y pide al equipo de Gobierno que de ejemplo a la hora de cumplir con la normativa y que estos hechos no se vuelven a repetir en un futuro.