La Coalició aposta pel dret a decidir de les dones i el no sotmetiment a elements dogmàtics o ideològics.

Segons la regidora de Compromís per Llíria, Vallivana Murgui Ortega, la proposta de llei presentada pel ministre de Justícia no respon a una demanda de la societat espanyola, sinó més aviat a la d’un xicotet sector de la societat, el més integrista del catolicisme i de l’extrema dreta.

La llei que el PP pretén reformar, Llei orgànica 2/2010, de 3 de març, referia aspectes normatius de la salut sexual i reproductiva, a més de regular la interrupció voluntària de l’embaràs. Aquesta llei, sempre millorable –com quasi totes les lleis que regulen la nostra societat–, recollia mesures de prevenció, mesures de planificació familiar i mesures d’educació, totes elles necessàries, i que l’avantprojecte de llei presentat pel Govern de l’estat no preveu.

Per a Murgui, no és d’estranyar que la proposta presentada no preveu aquestes mesures, perquè la llei que es vol imposar està feta a mesura dels qui condemnen, almenys sobre paper, qualsevol relació fora del matrimoni que no siga amb finalitat reproductiva i, per tant, rebutgen, almenys sobre paper, els mitjans anticonceptius.

La llei que es vol imposar està feta a mesura dels qui s’oposaven a donar una assignatura d’educació sexual a l’escola, a l’escola pública. Una educació molt necessària, no sols com a prevenció d’un embaràs no desitjat, sinó també com a mesura de protecció de la salut, perquè, posar els mitjans per a evitar una malaltia de transmissió sexual pot salvar la vida dels nostres fills, i això és molt important.

La proposta de llei presentada pel PP naix de la hipocresia i del classisme, perquè per tots és conegut que les filles dels qui s’ho podien permetre econòmicament anaven a avortar a altres països més lliures i desenvolupats; i les altres, les filles de famílies de classe social mitjana i baixa, es veien obligades a caure en mans de desaprensius que, sovint i per la falta de coneixements i de mesures sanitàries, posaven en greu risc la seua vida.

Una hipocresia latent que amb aquesta proposta de llei pretén obligar una dona o una parella a tindre un fill, encara que no li puguen donar una casa ni un futur, per haver estats desnonats i perquè el govern central ha decidit salvar la banca abans que els ciutadans. Una hipocresia latent que pretén obligar una dona o una parella a tindre un fill sabent que el seu fill naixerà amb malformacions físiques o psíquiques.

Perquè el mateix govern que l’obliga a parir després l’abandonarà en una societat cada vegada més competitiva i menys humana, com a conseqüència de la fatídica gestió política que s’està fent a l’Estat espanyol.

Un fill no ha de ser mai una imposició. Un fill ha de ser una il·lusió i és per açò que defensem la maternitat lliure com un dret absolutament inqüestionable per a qualsevol força política i govern.

La interrupció voluntària de l’embaràs és una decisió molt dura i difícil en qualsevol dels casos que es puguen plantejar i el que cal fer és garantir que es puga prendre en les millors condicions sanitàries possibles.

Per això, el Grup de Compromís proposa la retirada de l’avantprojecte de Llei Orgànica per a la protecció de la vida del concebut i dels drets de la dona embarassada. Per entendre, que aquesta proposta de llei vulnera en gran mesura la llibertat de la dona en relació a la seua maternitat, coarta la seua capacitat de decisió i posa en greu risc la seua salut sexual i reproductiva.

COMPROMISO PRESENTA UNA MOCIÓN AL PLENO PIDIENDO LA RETIRADA DE LA LEY SOBRE EL ABORTO

La Coalición apuesta por el derecho a decidir de las mujeres y el no sometimiento a elementos dogmáticos o ideológicos.

Según la concejal de Compromís per Llíria, Vallivana Murgui Ortega, la propuesta de ley presentada por el ministro de Justicia no responde a una demanda de la sociedad española, sino más bien a la de un pequeño sector de la sociedad, el más integrista del catolicismo y de la extrema derecha.

La ley que el PP pretende reformar, Ley orgánica 2/2010, de 3 de marzo, refería aspectos normativos de la salud sexual y reproductiva, además de regular la interrupción voluntaria del embarazo. Esta ley, siempre mejorable –como casi todas las leyes que regulan nuestra sociedad–, recogía medidas de prevención, medidas de planificación familiar y medidas de educación, todas ellas necesarias, y que el anteproyecto de ley presentado por el Gobierno del estado no prevé.

Para Murgui, no es de extrañar que la propuesta presentada no prevé estas medidas, porque la ley que se quiere imponer está hecha a medida de quienes condenan, al menos sobre papel, cualquier relación fuera del matrimonio que no sea con finalidad reproductiva y, por lo tanto, rechazan, al menos sobre papel, los medios anticonceptivos.

La Ley que se quiere imponer está hecha a medida de quienes se oponían a dar una asignatura de educación sexual en la escuela, en la escuela pública. Una educación muy necesaria, no sólo como prevención de un embarazo no deseado, sino también como medida de protección de la salud, porque, poner los medios para evitar una enfermedad de transmisión sexual puede salvar la vida de nuestros hijos, y esto es muy importante.

La propuesta de ley presentada por el PP nace de la hipocresía y del clasicismo, porque por todos es conocido que las hijas de quienes se lo podían permitir económicamente iban a abortar en otros países más libres y desarrollados; y las otras, las hijas de familias de clase social media y baja, se veían obligadas a caer en manos de desaprensivos que, a menudo y por la falta de conocimientos y de medidas sanitarias, ponían en grave riesgo su vida.

Una hipocresía latente que con esta propuesta de ley pretende obligar una mujer o una pareja a tener un hijo, aunque no le puedan dar una casa ni un futuro, por haber estados desahuciados y porque el gobierno central ha decidido salvar la banca antes de que los ciudadanos. Una hipocresía latente que pretende obligar una mujer o una pareja a tener un hijo sabiendo que su hijo nacerá con malformaciones físicas o psíquicas.

Porque el mismo gobierno que lo obliga a parir después lo abandonará en una sociedad cada vez más competitiva y menos humana, como consecuencia de la fatídica gestión política que se está haciendo en el Estado español.

Un hijo no tiene que ser nunca una imposición. Un hijo tiene que ser una ilusión y es por eso que defendemos la maternidad libre como un derecho absolutamente incuestionable para cualquier fuerza política y gobierno.

La interrupción voluntaria del embarazo es una decisión muy dura y difícil en cualquier de los casos que se puedan plantear y el que hay que hacer es garantizar que se pueda tomar en las mejores condiciones sanitarias posibles.

Por eso, el Grupo de Compromís propone la retirada del anteproyecto de Ley Orgánica para la protección de la vida del concebido y de los derechos de la mujer embarazada. Para entender, que esta propuesta de ley vulnera en grande medida la libertad de la mujer en relación a su maternidad, coarta su capacidad de decisión y pone en grave riesgo su salud sexual y reproductiva.