La regidora del consistori de Llíria per Compromís Vallivana Murgui i Ortega, ha proposat l’Ajuntament que “inicie els tràmits per a integrar-se en el Pacte dels Alcaldes que impulsa la Unió Europea per a promoure la eficiència energètica i la lluita contra el cavi climàtic a l’àmbit local”.

Murgui ha recordat que “la majoria de les grans ciutats de l’estat espanyol han firmat aquest pacte, com és el cas de Castelló i València, al igual que municipis de menor grandària de les comarques valencianes”.

L’edil de joves de Compromís ha assenyalat que “aquest Pacte suposa a juí de la UE una experiència única per a mobilitzar els actors locals i regionals com un model excepcional de governança multinivell en l’escala europea destinat a aconseguir el compliment dels objectius de la UE en matèria de sostenibilitat energètica”.

“Per això des de la UE es recolzen els esforços desplegats a l’àmbit local per a l’aplicació de polítiques energètiques sostenibles; de fet, els governs locals tenen una responsabilitat central en la mitigació dels efectes del canvi climàtic y més encara quan es valora que el 80% del consum d’energia i emissions de CO2 està associat amb l’activitat urbana”, ha destacat.  

Vallivana Murgui ha apuntat també que “l’adhesió a aquest pacte que compta amb ajudes i inversions de la UE i amb facilitat de finançament a través del Banc Europeu d’Inversions serveix per a portar endavant plans d’acció d’energia sostenible que impulsen activitats econòmiques y creació de llocs de treball de qualitat”.

“Es trata d’una oportunitat única per a lluitar contra l’èxode de talent i capital humà que se està produint entre la joventut formada del nostre municipi que s’està veient obligada a emigrar davant la falta d’oportunitats laborals”, ha afegit.

La regidora de Compromís ha comentat que “cal posar l’agenda ambiental en primera línia de l’acció política per a millorar la qualitat de vida de la ciutadania de Llíria”.

COMPROMIS PROPONE QUE LLÍRIA SE ADHIERA AL PACTO DE LOS ALCALDES QUE IMPULSA LA SOSTENIBILIDAD ENERGÉTICA
La concejal del consistorio de Llíria por Compromis Vallivana Murgui i Ortega, ha propuesto el Ayuntamiento que inicie los trámites para integrarse en el Pacto de los Alcaldes que impulsa la Unión Europea para promover la eficiencia energética y la lucha contra el cambio climático en el ámbito local”.
Murgui ha recordado que “la mayoría de las grandes ciudades del estado español han firmado este pacto, como es el caso de Castelló y Valencia, al igual que municipios de menor tamaño de las comarcas valencianas”.
El edil de jóvenes de Compromís ha señalado que “este Pacto supone a juicio de la UE una experiencia única para movilizar los actores locales y regionales como un modelo excepcional de gobernanza multinivel en la escala europea destinado a conseguir el cumplimiento de los objetivos de la UE en materia de sostenibilidad energética”.
“Por eso desde la UE se apoyan los esfuerzos desplegados al ámbito local para la aplicación de políticas energéticas sostenibles; de hecho, los gobiernos locales tienen una responsabilidad central en la mitigación de los efectos del cambio climático y más todavía cuando se valora que el 80% del consumo de energía y emisiones de CO2 está asociado con la actividad urbana”, ha destacado.
Vallivana Murgui ha apuntado también que “la adhesión a este pacto cuenta con ayudas e inversiones de la UE y con facilidad de financiación a través del Banco Europeo de Inversiones sirve para llevar adelante planes de acción de energía sostenible que impulsan actividades económicas y creación de puestos de trabajo de calidad”.
“Se trata de una oportunidad única para luchar contra el éxodo de talento y capital humano que se está produciendo entre la juventud formada de nuestro municipio que se está viendo obligada a emigrar ante la falta de oportunidades laborales”, ha añadido.
La edil de Compromís ha comentado que “hay que poner la agenda ambiental en primera línea de la acción política para mejorar la calidad de vida de la ciudadanía de Llíria”.