• Garcia: “Prop de 3.000 vivendes estan pagant este impost a través del rebut de l’aigua sense tindre clavegueram”.
  • Compromís i Move junt a la FUCTU faran Assemblees Informatives als usuaris afectats de Llíria per tal de sol·licitar a l’EPSAR que els done de baixa d’este cobrament injust.

El portaveu de Compromís per Llíria, Paco Garcia Latorre, apunta que, milers de vivendes del terme municipal de Llíria, concretament les situades en les zones residencials de fora del casc urbà, estan pagant el “Cànon de Sanejament” de manera improcedent, segons han declarat els tribunals de justícia en altres urbanitzacions que es troben en les mateixes condicions que les de la localitat.

Davant esta nova jurisprudència del Tribunal Superior de Justícia (TSJCV), Compromís i Move han articulat una sèrie d’Assemblees Informatives durant els mesos de juliol i agost per tal d’informar als usuaris i veïns de Llíria de com es pot iniciar els tràmits per sol·licitar que se’ls done de baixa del pagament improcedent d’este impost autonòmic, el qual pot afectar a unes 3.000 vivendes en el terme municipal de Llíria. Immobles que tenen subministrament d’aigua potable (i per tant estan pagant el Cànon), però que no tenen clavegueram (fet pel qual no tindrien que pagar).

Segons Garcia, ja en el ple de Llíria de desembre de l’any passat, es va demanar que l’ajuntament actuara d’ofici i es va aprovar fins i tot la redacció d’un informe jurídic sobre la legalitat del cobro del Cànon de Sanejament on no hi ha xarxa de clavegueram. Però el temps va passant i des del consistori edetà no es donen solucions. Per tant, Compromís i Move, junt a les Associacions de Veïns de les Urbanitzacions de Llíria afectades han decidit passar a l’acció i sumar-se a una de les Sentències dictades pel TSJCV per a que s’aplique als afectats de la localitat la mateixa doctrina que ha conclòs que hi ha que donar de baixa als usuaris que no comptem amb una xarxa de clavegueram i si tinguen subministrament d’aigua potable.

La portaveu de Move, Mª Cruz Garcia, ha informat que les Assemblees Informatives es faran tots els diumenges a les 10:30 en les urbanitzacions afectades, per tal de donar la màxima informació possible als veïns. Igualment, des de la Federació d’Urbanitzacions de Llíria (FUCTU) s’oferirà un servei d’atenció i informació tots els divendres per la vesprada en la seu de la Federació, ambla finalitat de resoldre dubte i recollir la documentació per a la seua tramitació.

Segons Mª Cruz Garcia, Compromís i Move junt a la FUCTU, volen donar solucions en temps real als veïns de Llíria que estan patint el cobrament d’un impost injustament i que amb les accions que es proposen dur endavant, es pot aconseguir la baixa del seu cobrament improcedent.

COMPROMISO Y MOVE JUNTO ASOCIACIONES VECINOS DE LAS URBANIZACIONES SE MOVILIZAN FRENTE CANON SANEAMIENTO
• Garcia: “Cerca de 3.000 viviendas están pagando este impuesto a través del recibo del agua sin tener alcantarillado”.

• Compromiso y Move junto a la FUCTU harán Asambleas Informativas a los usuarios afectados de Llíria para solicitar a la EPSAR que les dé de baja de este cobro injusto.
El portavoz de Compromís per Llíria, Paco Garcia Latorre, apunta que, miles de viviendas del término municipal de Llíria, concretamente las situadas en las zonas residenciales de fuera del casco urbano, están pagando el “Canon de Saneamiento” de manera improcedente, según han declarado los tribunales de justicia en otras urbanizaciones que se encuentran en iguales condiciones que las de la localidad.
Ante esta nueva jurisprudencia del Tribunal Superior de Justícia (TSJCV), Compromís y Move han articulado una serie de Asambleas Informativas durante los meses de julio y agosto para informar a los usuarios y vecinos de Llíria de cómo se puede iniciar los trámites por solicitar que se les dé de baja del pago improcedente de este impuesto autonómico, el cual puede afectar a unas 3.000 viviendas en el término municipal de Llíria. Inmuebles que tienen suministro de agua potable (y por lo tanto están pagando el Canon), pero que no tienen alcantarillado (hecho por el cual no tendrían que pagar).
Según Garcia, ya en el pleno de Llíria de diciembre del año pasado, se pidió que el ayuntamiento actuara de oficio y se aprobó incluso la redacción de un informe jurídico sobre la legalidad del cobro del Canon de Saneamiento donde no hay red de alcantarillado. Pero el tiempo va pasando y desde el consistorio edetano no se dan soluciones. Por lo tanto, Compromís y Move, junto a las Asociaciones de Vecinos de las Urbanizaciones de Llíria afectadas han decidido pasar a la acción y sumarse a una de las Sentencias dictadas por el TSJCV para que se aplique a los afectados de la localidad la misma doctrina que ha concluido que hay que dar de baja a los usuarios que no cuenten con una red de alcantarillado y si tengan suministro de agua potable.
La portavoz de Move, Mª Cruz Garcia, ha informado que las Asambleas Informativas se harán todos los domingos a las 10:30 en las urbanizaciones afectadas, para dar la máxima información posible a los vecinos. Igualmente, desde la Federación de Urbanizaciones de Llíria (FUCTU) se ofrecerá un servicio de atención e información todos los viernes por la tarde en la sede de la Federación, con la finalidad de resolver dudas y recoger la documentación para su tramitación.
Según Mª Cruz Garcia, Compromís y Move junto a la FUCTU, quieren dar soluciones en tiempo real a los vecinos de Llíria que están sufriendo el cobro de un impuesto injustamente y que con las acciones que se proponen llevar adelante, se puede conseguir la baja de su cobro improcedente.