El lloc de Tècnic de Dependència porta 7 mesos sense cobrir, provocant així la paralització de les sol·licituts que es demanden per no poder gestionar-se.

L’envelliment de la nostra població i l’allargament de la vida de les persones a la nostra societat actual, ha suposat que l’atenció a les persones que necessiten cuidats de llarga duració per trobar-se en situació de dependència, supose un servei fonamental que l’Administració Pública ha de garantir per tal d’assegurar el quart pilar del sistema de benestar que ha esdevingut ser la Dependència” ha apuntat l’edil Vallivana Murgui.

Al municipi de Llíria, el Servei Municipal d’Atenció a la Dependència (SMAD), porta des del 31 de desembre de 2013 sense un tècnic que gestione les sol·licituds que els ciutadans demanden per tal de fer complir la Llei de Dependència i per tant garantir un mínim benestar a les persones dependents i les seues famílies.

Són els mateixos treballadors de Serveis Socials, que fent palés el seu compromís amb matèria de Dependència, tramiten les sol·licituds dels ciutadans de Llíria a Conselleria per a què aquestes no s’acumulen. Però en estar vacant el lloc de tècnic de Dependència aquest procediment no pot avançar per a què aquest servei arribe a les persones que ho necessiten i que estan patint l’incompliment d’aquesta llei tan necessària i bàsica en la nostra societat.

Aquesta inoperativitat i mala gestió en Dependència per part del govern municipal resulta inadmissible” denuncia la regidora ecosocialista. “Doncs quan va quedar vacant aquest lloc al mes de desembre, la borsa de treball estava caducada i no va ser fins al mes d’abril quan es va convocar la borsa per cobrir aquest lloc. A hores d’ara i tenint a una persona seleccionada des del 9 de juny, el lloc de tècnic de dependència segueix sense cobrir” ha afegit.


“El poc interés que ve mostrant el govern popular en temes de Dependència i en general de Benestar Social, és més que evident tenint en compte que a més de no tindre tècnic de dependència, la plantilla de Serveis Socials s’ha vist minvada en un membre durant els sis mesos que un treballador social ha estat de baixa per motius que eren sabuts amb antelació per l’equip de govern i a més se sabien que serien causa d’una baixa prolongada. I a més aquesta plantilla i els ciutadans que fa ús d’aquest servei, han de treballar i ser atesos baix condicions laborals lamentables pels problemes de climatització que presenta l’Edifici Multiusos, on està situat aquest departament” també ha volgut destacar la jove edil.

Debut a aquesta nefasta situació que afecta tant directament a la gent que pateix aquesta falta de recursos, un ciutadà ha registrat un escrit demanat la dimissió de l’Alcalde, el Regidor d’Hissenda, el Regidor de PersonaL i la Regidora de Serveis Socials.

COMPROMÍS PER LLÍRIA DENUNCIA QUE El EQUIPO DE GOBIERNO LLEVA PARALIZADO EL SERVICIO DE DEPENDENCIA 7 MESES.

El lugar de Técnico de Dependencia lleva 7 meses sin cubrir, provocando así la paralización de las solicitudes que se demandan por no poder gestionarse.

El envejecimiento de nuestra población y el alargamiento de la vida de las personas en nuestra sociedad actual, ha supuesto que la atención a las personas que necesitan cuidados de larga duración por encontrarse en situación de dependencia, suponga un servicio fundamental que la Administración Pública tiene que garantizar para asegurar el cuarto pilar del sistema de bienestar en el que se ha convertido la Dependencia” ha apuntado la edil Vallivana Murgui.

En el municipio de Llíria, el Servicio Municipal de Atención a la Dependencia (SMAD), lleva desde el 31 de diciembre de 2013 sin un técnico que gestione las solicitudes que los ciudadanos demandan para hacer cumplir la Ley de Dependencia y por lo tanto garantizar un mínimo bienestar a las persones dependientes y sus familias.

Son los mismos trabajadores de Servicios Sociales, que haciendo patente su compromiso en materia de Dependencia, tramitan las solicitudes de los ciudadanos de Llíria a Conselleria para qué estas no se acumulen. Pero al estar vacante el lugar de técnico de Dependencia este procedimiento no puede avanzar para que este servicio llegue a las personas que lo necesitan y que están sufriendo el incumplimiento de esta ley tan necesaria y básica en nuestra sociedad.

Esta inoperatividad y mala gestión en Dependencia por parte del gobierno municipal resulta inadmisible” denuncia la regidora ecosocialista. “Pues cuando quedó vacante este lugar en el mes de diciembre, la bolsa de trabajo estaba caducada y no fue hasta el mes de abril cuando se convocó la bolsa para cubrir este lugar. A estas alturas y teniendo a una persona seleccionada desde el 9 de junio, el lugar de técnico de dependencia sigue sin cubrir” ha añadido.

El poco interés que viene mostrando el gobierno popular en temas de Dependencia y en general de Bienestar Social, es más que evidente teniendo en cuenta que además de no tener técnico de dependencia, la plantilla de Servicios Sociales se ha visto menguada en un miembro durante los seis meses que un trabajador social ha estado de baja por motivos que eran sabidos con antelación por el equipo de gobierno y además se sabían que serían causa de una baja prolongada. Además esta plantilla y los ciudadanos que hace uso de este servicio, tienen que trabajar y ser atendidos bajo condiciones laborales lamentables por los problemas de climatización que presenta el Edificio Multiusos, donde está situado este departamento” también ha querido destacar la joven edil.

Debido a esta nefasta situación que afecta tanto directamente a la gente que sufre esta falta de recursos, un ciudadano ha registrado un escrito pidiendo la dimisión del Alcalde, el Concejal de Hacienda, el Concejal de Personal y la Concejal de Servicios Sociales.