L’ajuntament, a proposta de Compromís, farà un estudi de totes les zones urbanitzables i les repercussions que puga tindre la nova jurisprudència del Suprem.

Segons el portaveu de Compromís per Llíria, Paco Garcia Latorre, la proposta de compromís posava damunt el tauler la nova jurisprudència que havia generat la Sala de lo Contenciós Administratiu del Tribunal Suprem, dictant la Sentència 2159/2014, que posa de manifest que: els propietaris de terrenys de naturalesa rústica lligats a programes urbanístics no desenvolupats estan exempts de pagar l’Impost de Bens Immobles (IBI) com urbà.

El portaveu ecosocialista alertava que a Llíria hi ha prop de 2 milions de m2 com a sòl urbanitzable que es podria veure afectat per esta disposició judicial i per tant, els propietaris podrien estar pagar un impost que no seria el correcte. Raó per la qual, el grup Municipal de Compromís, davant les possibles repercussions que esta sentència pot tindre sobre el sòl requalificat en el PGOU de la localitat, va proposar que el consistori  instara a direcció General de Cadastre de València a que informe sobre les repercussions de l’esmentada Sentència 2159/2014 en l’aplicació dels valors cadastrals i de l’IBI en els terrenys pendents de desenvolupar urbanísticament al terme municipal de Llíria, així com de les mesures administratives i econòmiques que cal articular si se’n deriven de l’aplicació d’este fallo del Tribunal Suprem.

En est mateix senti, la proposta reclamava que els serveis tècnics municipals elaboraren un informe jurídic i econòmic per tal d’estudiar cas per cas i determinar quines zones o terrenys es podrien veure afectades per l’aplicació de la Sentència 2159/2014 del Tribunal Suprem davant de possibles reclamacions dels propietaris afectats.

El ple de l’ajuntament, per unanimitat de tots els grups municipals va donar llum verda a estes dos peticions per tal d’avaluar l’impacte que este sentència judicial podrà tindre sobre este tipus de sols en la localitat edetana.

NOTICIA RELACIONADA

16 juliol 2014
COMPROMÍS RECLAMA DETERMINAR L’ABAST DE LA SENTÈNCIA DEL TRIBUNAL SUPREM SOBRE APLICACIÓ VALORS DE L’IBI EN ZONES URBANITZABLES

Garcia: “Llíria compta amb prop de 2 milions de m2 de sòl sense desenvolupar que podrien estar afectats per la nova jurisprudència del Suprem”.

LLÍRIA APRUEBA DETERMINAR EL ALCANCE DE LA SENTENCIA DEL SUPREMO SOBRE APLICACIÓN DEL IBI DE URBANA EN ZONAS URBANIZABLES

El ayuntamiento, a propuesta de Compromís, hará un estudio de todas las zonas urbanizables y las repercusiones que pueda tener la nueva jurisprudencia del Supremo.

Según el portavoz de Compromís per Llíria, Paco García Latorre, la propuesta de Compromís ponía encima el tablero la nueva jurisprudencia que había generado la Sala de Lo Contencioso Administrativo del Tribunal Supremo, dictando la Sentencia 2159/2014, que pone de manifiesto que: los propietarios de terrenos de naturaleza rústica ligados a programas urbanísticos no desarrollados están exentos de pagar el Impuesto de Bienes Inmuebles (IBI) como urbano.

El portavoz eco socialista alertaba que en Llíria hay cerca de 2 millones de m2 como suelo urbanizable que se podría ver afectado por esta disposición judicial y por lo tanto, los propietarios podrían estar pagando un impuesto que no sería el correcto. Razón por la cual, el grupo Municipal de Compromís, ante las posibles repercusiones que esta sentencia pudiese tener sobre el suelo recalificado en el PGOU de la localidad, propuso que el consistorio instara a dirección general de Catastro de Valencia a que informara sobre las repercusiones de la mencionada Sentencia 2159/2014 en la aplicación de los valores catastrales y del IBI en los terrenos pendientes de desarrollar urbanísticamente en el término municipal de Llíria, así como de las medidas administrativas y económicas que hay que articular si se derivan de la aplicación de este fallo del Tribunal Supremo.

En este mismo sentido, la propuesta reclamaba que los servicios técnicos municipales elaboraran un informe jurídico y económico para estudiar caso por caso y determinar qué zonas o terrenos se podrían ver afectadas por la aplicación de la Sentencia 2159/2014 del Tribunal Supremo ante posibles reclamaciones de los propietarios afectados.

El pleno del ayuntamiento, por unanimidad de todos los grupos municipales dio luz verde a estas dos peticiones para evaluar el impacto que este sentencia judicial podrá tener sobre este tipo de suelos en la localidad edetana.