En Jake, DetectivePibe i Siote Boom celebraven el concert aquesta nit al local de la Unió Musical, la Scala

Des de Compromís per Llíria volem mostrar la nostra solidaritat amb aquests artistes locals i condemnar l’actitut sectaria de l’equip de govern. Així doncs ens fem ressó del comunicat de premsa que hui han publicat des de En Jake.

Una vegada més l’actual equip de govern que regenta les dependències del M.I. Ajuntament de Llíria porta a terme pràctiques caciquils, més pròpies d’imposicions feixistes. Esta vegada atacant l’autogestió juvenil i la cultura del rock a la comarca. 

A finals de Setembre el nostre grup de rock, En Jake, ens movem per tal d’aconseguir un local on fer la presentació del nostre últim treball “Marca España” amb temes àcids que denuncien la lamentable situació política i social que es viu al nostre país. 

Aconseguim el suport de la societat Unió Musical de Llíria que ens facilita les seues instal·lacions i ens dóna tot els seu recolzament, tant al nostre nou treball com a la cultura alternativa i jove que tant desconeix i tem el Partit Popular de Llíria.

A pràcticament 24 hores de l’actuació, mitjançant Decret d’Alcaldia, se’ns notifica la prohibició de la celebració del concert, així com la denegació  de l’autorització d’ampliació d’horari que havíem sol·licitat, sense deixar-nos cap possible marge d’actuació.

Crida poderosament l’atenció que la base argumental d’aquesta prohibició siga el fet de considerar un concert de rock com una activitat musical que ha de tindre un tractament diferent, imposant des de l’Administració Pública criteris subjectius delimitant el tipus de música que la Societat Unió Musical promociona dins de la seua activitat privada.

Es tracta d’un atac directe  cap a la llibertat artística i musical, concretament cap a la cultura del rock, menyspreant-la front a altres expressions artístiques. 

Demanavem “autorización para la realización de una actividad musical en la sala Scala”. Però segons Decret “si se tratara de una simple audición musical en el marco de las actividades ordinarias […] no se hubiera solicitado la previa autorización municipal, lo que demuestra que el concierto de música rock, lo consideran como una ‘actuación extraordinaria’ ”. Fent suposicions que ens porten a l’absurde. Aquest continua apuntant que “solo pueden desarrolarse los  […] relacionados con las actividades culturales y de audición musical propias del local social” considerant sobre consideracions que ells consideren que un concert de música rock no és una activitat musical, sinó un “espectáculo público”, essent un espectacle públic la congregació d’un públic que representa, actua, exhibeix o projecta allò oferit per una empresa, artista o executant. Com es quedeu?!

Per altra banda, es fa referència a l’ús d’aquesta sala denominada com “sala polivalente para uso no continuado y alternativo” o “sala multiusos”. Què és una sala polivalente? És aquella que es pot utilitzar per a moltes coses, segons R.A.E., però no segons l’actual equip de govern. 

Queda evidenciat la falta de criteri i el poc trellat de les argumentacions. Tot açò no és més que un mitjà de control i extorsió de les masses socials, una excusa que limita tot àmbit cultural que se n’isca del seu cercle de control.

 

Carlos Moyano Cantó, membre de En Jake .