COMPROMÍS-MOVE PROPOSA NOUS CONDICIONANTS EN LA ZONA BLAVA PER A RESIDENTS I COMERÇOS DE LLÍRIA

Garcia: “Es proposa que veïns i comerciants puguen aparcar gratuïtament 1 hora diària i tinguen bonificacions en la tarificació”.

Segons el portaveu de Compromís-MoVe, Paco Garcia Latorre, en breu es procedirà a la renovació del contracte amb una concessionària per a la gestió de la zona blava (ORA). Des de la Coalició entenem que, vistes les demandes de comerciants i veïns, caldria introduir diverses novetats en la gestió per, entre altres coses, agilitar la rotació de places i facilitar l’aparcament als residents i comerciants. Per això, en els nous plecs de condicions s’haurien de recollir noves exigències municipals que l’adjudicatari de l’ORA hauria d’implementar en els parquímetres i en la gestió del servei.

Segons Garcia, els nous expenedors de tiquets haurien de reconèixer als residents i comerciants de la zona ORA, que tindran una sèrie d’avantatges, fonamentalment hores d’aparcament gratuït entre franges horàries (mínim 1 hora diària) i amb descomptes.

Igualment, respecte dels horaris de servei que recollia l’actual plec de 2011, que eren de dilluns a divendres de 9 a 13:30 hores i de 16 a 20 hores, i els dissabtes de 9 a 14 hores. Caldria adaptar-los al següent horari: De dilluns a divendres: De 9 a 13:30 hores i de 16:30 a 20 hores. Mantenint els dissabtes de 9 a 14 hores.

Així mateix, caldria eliminar alguna dels carrers que durant aquest últim període de gestió està pràcticament buida i sense ocupar, com és el carrer de Sta. Teresa de Jesús Jornet (tram asil del Remei).

A estes mesures, Compromís-MoVe ha proposat que caldrà exigir que, les màquines expenedores hauran d’alimentar-se d’energia solar i no utilitzar electricitat. A més de que el sistema de pagament es puga fer a través de targetes de crèdit i del telèfon mòbil dins de la política de “Smart City”.

Per finalitzar, i dins del marc de polítiques d’igualtat, la Coalició ha proposat que un dels requisits que ha constar en el plec de condicions es que l’empresa concessionària haurà de tindre fet i en vigor un Pla d’Igualtat per als seus treballadors i treballadores.

COMPROMIS-MOVE PROPONE NUEVOS CONDICIONANTES EN LA ZONA AZUL PARA RESIDENTES Y COMERCIOS DE LLÍRIA

Garcia: “Se propone que vecinos y comerciantes puedan aparcar gratuitamente 1 hora diaria y tengan bonificaciones en la tarificación”.

Según el portavoz de Compromís-MoVe, Paco Garcia Latorre, en breve se procederá a la renovación del contrato con una concesionaria para la gestión de la zona azul (ORA). Desde la Coalición entendemos que, vistas las demandas de comerciantes y vecinos, habría que introducir varias novedades en la gestión para, entre otras cosas, agilizar la rotación de plazas y facilitar el aparcamiento a los residentes y comerciantes. Por eso, en los nuevos pliegos de condiciones se tendrían que recoger nuevas exigencias municipales que el adjudicatario de la ORA tendría que implementar en los parquímetros y en la gestión del servicio.

Según Garcia, los nuevos expendedores de tickets tendrían que reconocer a los residentes y comerciantes de la zona ORA, que tendrán una serie de ventajas, fundamentalmente horas de aparcamiento gratuito entre franjas horarias (mínimo 1 hora diaria) y con deccuentos.

Igualmente, respecto de los horarios de servicio que recogía el actual pliego de 2011, que eran de lunes a viernes de 9 a 13:30 horas y de 16 a 20 horas, y los sábados de 9 a 14 horas. Habría que adaptarlos al siguiente horario: De lunes a viernes: De 9 a 13:30 horas y de 16:30 a 20 horas. Manteniendo los sábados de 9 a 14 horas.

Así mismo, habría que eliminar alguna de las calles que durante este último periodo de gestión está prácticamente vacía y sin ocupar, como es la calle de Sta. Teresa de Jesús Jornet (tramo asilo de Remedio).

A estas medidas, Compromís-MoVe ha propuesto que habrá que exigir que, las máquinas expendedoras tendrian que alimentarse de energía solar y no utilizar electricidad. Además de que el sistema de pago se pueda hacer a través de tarjetas de crédito y del teléfono móvil dentro de la política de “Smart *City”.

 

Para finalizar, y dentro del marco de políticas de igualdad, la Coalición ha propuesto que uno de los requisitos que ha constar en el pliego de condiciones es que la empresa concesionaria tendrá que tener hecho y en vigor un Plan de Igualdad para sus trabajadores y trabajadoras.