Compromís-Podemos continua sumant i multiplicant a la Capital del Camp de Túria, convertint-se en la  2a força local i comarcal.

Segons el Diputat Autonòmic i portaveu de Compromís al Camp de Túria, Paco Garcia Latorre, a Llíria, la Coalició Compromís-Podemos ha continuat la seua senda de suma i multiplicació. En estes eleccions Generals hem aconseguit ser la 2a força tant a nivell local com comarcal amb un total de 3.331 vots.

S’han quadruplicat els resultats de 2011 (820 vots amb Compromís-Equo) i seguim creixent respecte de les municipals del darrer 24 de maig (2.240 vots amb Compromís-MoVe), tot gràcies a la gran mobilització i participació ciutadana que reclamava un canvi en profunditat i trencar amb l’actual bipartidisme.

Garcia apunta que, “per primera volta des de la democràcia del 78 hem aconseguit canviar el mapa polític a tots els nivells: local, comarcal i de País Valencià”. La ciutadania ha dit prou al règim constitucional i ha donat un vot qualitatiu i quantitatiu en favor d’una nova aliança com la conformada entre Compromís-Podemos com exemple de decència i noves formes de fer política, més properes, a peu de carrer i amb propostes encaminades a restacar persones.

A la localitat de Llíria, la Coalició taronja-morada ha assolit un resultat històric, sent la primera força en moltes meses electorals i pràcticament la segona en tota la resta. Els 3.331 vots de Compromís-Podemos sols han sigut superats pel PP amb3.961 vots, quedant la resta de forces per baix del 3 mil, com son el PSOE amb 2.235 i Cs amb 1.670 vots.

Per a Garcia, estos resultats són la plasmació d’un treball sòlid i ben fet des de la base social i la participació ciutadana.

El Diputat Autonòmic i regidor de Llíria, vol agrair des d’estes línies als col·laboradors, militants, votants i ciutadans en general,  la participació activa en estos comicis, que representen sense dubte l’inici d’una segona transició política a l’Estat espanyol. Una nova composició política que comptarà per primera volta amb un grup Parlamentari propi al Congrés, amb 9 diputats i diputades. així com la representació d’una nova Senadora valenciana.