La ràtio aquest curs serà de 3 alumnes menys per aula i s’incorporaran gairebé el 60% dels professors acomiadats fins a 2014.

Segons dades de la Conselleria d’Educació, el curs escolar 2016/17 començarà el proper dia 8 de setembre a la Comunitat amb 783.565 alumnes que seran atesos per 66.884 professors, 2.871 més, de manera que s’han recuperat el 57,42% dels 5.000 llocs docents “destruïts” fins a 2014 per l’anterior govern del PP. Igualment, la ràtio mitjana baixa a 22,7 alumnes per aula, tres estudiants menys que en el curs 2014/2015.

En el Camp de Túria, la localitat de Llíria, apunta el Diputat Autonòmic de Compromís, Paco Garcia Latorre, serà aquest any la primera de la comarca en comptar amb la incorporació d’un aula de 2-3 anys en el Col·legi Sant Vicent, on aquest estiu s’han dut a terme les obres d’habilitació i adequació del centre a les exigències educatives per albergar aquesta educació infantil.

Duplicada l’oferta 2-3 anys

Segons García, Educació ha duplicat aquest any l’oferta educativa, passant de 35 a oferir un total de 70 aules de 2-3 anys. Amb aquesta ampliació del programa es pretén augmentar la qualitat educativa, al mateix temps que es vol garantir la “igualtat d’oportunitats” a les famílies que per raons econòmiques no poden escolaritzar als seus fills en aquesta franja d’edat.

Aquest nou curs, apunta el diputat autonòmic, hi haurà classes experimentals en poblacions que encara no tenien, com Vilafames, Asp, Xixona, Alzira, Canals, Benigànim, Fontanars dels Alforins, Llíria, Manuel, Massamagrell, Paterna, Silla, Utiel, Vallada o Xirivella. Oferta que també es apliará en ciutats com Castelló, Dénia o Alacant.

Des de Compromís se segueix apostat per donar compliment a l’Acord del Botànic en referència a Educació, fent de l’escola pública una “garantia de qualitat”, mitjançant tres eixos: implicació de tota la comunitat educativa, innovació constant i igualtat perquè l’educació siga “el motor de transformació social que acabe amb les desigualtats”. “Una bona educació és la base i el pilar d’una societat avançada i lliure”, apunta Garcia.

Des de la Coalició es destaca l’esforç i el compromís de l’actual executiu valencià, on, malgrat les retallades i “l’infrafinaçament” del Govern d’Espanya, la Generalitat ha dotat de 2.871 professors més que el passat curs. D’ells 103 estaran en centres privats. Una aposta clara i decidida que aquest any es va a notar en el nou inici del curs escolar, tant en la pública com en la concertada.

Llíria inicia el curso escolar con la incorporación de un aula de 2-3 años en el CEIP San Vicente

La ratio este curso será de 3 alumnos menos por aula y se incorporaran casi el 60% de los profesores despedidos hasta 2014.

Según datos de la Conselleria de Educación, el curso escolar 2016/17 comenzará el próximo día 8 de septiembre en la Comunitat con 783.565 alumnos que serán atendidos por 66.884 profesores, 2.871 más, de forma que se han recuperado el 57,42% de los 5.000 puestos docentes “destruidos” hasta 2014 por el anterior gobierno del PP. Igualmente, la ratio media baja a 22,7 alumnos por aula, tres estudiantes menos que en el curso 2014/2015.

En el Camp de Túria, la localidad de Llíria, apunta el Diputado Autonómico de Compromís, Paco Garcia Latorre, será este año la primera en incorporar un aula de 2-3 años en el Colegio San Vicente, donde este verano se han llevado a cabo las obras de habilitación y adecuación del centro a las exigencias educativas para albergar esta educación infantil.

Duplicada la oferta 2-3 años

Según García, Educación ha duplicado este año la oferta educativa, pasando de 35 a ofrecer un total de 70 aulas de 2-3 años. Con esta ampliación del programa se pretende aumentar la calidad educativa, al tiempo que se quiere garantizar la “igualdad de oportunidades” a las familias que por razones económicas no pueden escolarizar a sus hijos en esta franja de edad.

Este nuevo curso, apunta el diputado autonómico, habrá clases experimentales en poblaciones que todavía no tenían, como Vilafames, Asp, Xixona, Alzira, Canals, Benigànim, Fontanars dels Alforins, Llíria, Manuel, Massamagrell, Paterna Silla, Utiel, Vallada o Xirivella. Oferta que también se apliará en en ciudades como Castellón, Dénia o Alicante.

Desde Compromís se sigue apostado por dar cumplimiento al Acuerdo del Botánico en referencia a Educación, haciendo de la escuela pública una “garantía de calidad”, mediante tres ejes: implicación de todos la comunidad educativa, innovación constante e igualdad para que la educación sea “el motor de transformación social que termine con las desigualdades”. “Una buena educación es la base y el pilar de una sociedad avanzada y libre”, apunta García.

Desde la Coalición se destaca el esfuerzo y el compromiso del actual ejecutivo valenciano, donde, a pesar de los recortes y “la infrafinanciación” del Gobierno de España, la Generalitat ha dotado de 2.871 profesores más que el pasado curso. De ellos 103 estarán en centros privados. Una apuesta clara y decidida que este año se va a notar en el nuevo inicio del curso escolar, tanto en la pública como en la concertada.