Compromís reclama a Rajoy els 38 milions d’euros per a l’AMTV

Garcia: ”Volem un tracte just, on els valencians que vivim en l’àrea metropolitana de València pogam tindre uns serveis de transport públic propis del segle XXI”

Segons el portaveu comarcal de Compromís en el Camp de Túria, Paco Garcia Latorre, un any més, el govern de l’Estat dirigit pel PP, amb el suport de Cs, ha tornat a donar l’esquena al Poble Valencià en matèria de transport metropolità. Els Pressupostos Generals de l’Estat presentats per Rajoy tornen a ser una burla a la intel·ligència dels veïns i veïnes que habitem el Cap i Casal i les comarques que l’envolten, com és el cas de la nostra comarca.

Este càstig institucional no pot continuar. No volem ser més que ningú, però tampoc menys que altres. Cap persona pot entendre que el Govern de Rajoy destina zero euros al transport de l’àrea metropolitana de València, on habitem més d’1,8 milions d’habitants, mentre que altres àrees similars reben sumes importants dels PGE des de fa anys, com ara Madrid 127 milions d’euros, Barcelona 109 milions i fins i tot Canàries 47 milions, afegeix Garcia.

38 milions necesita l’ATMV

A principi de legislatura el Ministre Montoro i el d’Infraestructures s’escudaven en que la Comunitat no tenia creada l’Autoritat Metropolitana de Transport de València (AMTV), ni fets els Plans de Mobilitat, ni tampoc el nous Mapes Concessionats que eren la base per a que la Generalitat poguera accedir en igualtat de condicions a les ajudes Sobiranes que el Govern destina anualment en els PGE per als serveis de transport i mobilitat de les grans conurbacions ciutadanes, com les de Madrid, Barcelona, Sevilla o Canàries.

El portaveu de Compromís al Camp de Túria i Diputat Autonòmic, afirma que el Consell del Botànic ha complit en estos 3 anys amb tots els requisits necessaris per poder rebre esta ajuda: Ha creat l’AMTV, ha licitat i executat els plans de mobilitat i ha fet els nous Mapes Concessionats. Aleshores quin és el problema? Senzillament el càstig de PP i Cs als valencians, i més concretament als que vivim en esta àrea metropolitana.

Des de Compromís volem que el President del Govern atenga les necessitats dels veïns, ja que el Camp de Túria necessita una inversió important per millorar les freqüències del Metro (15 minuts), adequar la doble via entre L’Eliana i Llíria, així com ampliar la xarxa de transport en bus que arribe fins a l’hospital de Llíria en la Línia 145 i es creen altres línies orbitals que connecten tota la comarca amb la Ciutat de València, generant estacions i nodus inter modals que interrelacionen tots els modes de transport (local, comarcal i metropolità).

Bitllet únic

Amb estes ajudes, que el govern valencià ha xifrat en 38 milions, es podrien fer totes estes coses i moltes més. A part que es podria crear un bitllet únic amb abonaments que qualsevol persona podria agafar el Metro o el Bus en qualsevol localitat de la comarca i, quan arribara a la Ciutat, poder intercanviar amb el servei de la EMT (empresa municipal de transportes de Valencia) i el Metro o Tramvia de la Capital del Túria.

Garcia afirma que les alcaldies de Compromís i les regidories en els diferents Governs de Canvi que hi ha en el cinturó metropolità han fet els deures,  l’ATMV compleix els requisits per obtindre este contracte-programa que potencie el sistema de transport públic en esta àrea i poder així reduir l’ús del cotxe privat i facilitat la mobilitat i l’accés a la ciutadania que vivim i patim l’actual sistema de transport públic i la col·lapsada xarxa de carreteres que ja no dona mes de si.

El PP i Cs no poden seguir castigant als valencians, ja que esta petició no te color polític, sinó que és una demanda ciutadana per millorar la qualitat de vida, l’economia i dinamització de les localitats afectades i la garantia d’una sostenibilitat futura. Per tant, els càrrecs de Compromís junt a altres forces del canvi, ens hem mobilitzat per reclamar un fiançament just per al transport metropolita de valència.

Arxivat en: Camp de Túria, Compromís, Llíria, Política Municipal, Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *