Garcia: “La GVA impulsa un nou model de centres on es prestarà especial atenció a les víctimes de la violència masclista, oferint serveis psicològic i jurídic de manera gratuïta”

El Diputat autonòmic de Compromís i tinent alcalde de Llíria, Paco Garcia Latorre, ha felicitat que la capital del Camp de Túria comptarà a partir d’ara amb un nou servei judicial d’assistència a les víctimes del delicte.

La Conselleria de Justícia, Llibertats Públiques i Reformes Democràtiques ha publicat l’Ordre per la qual  es creen les oficines de la Generalitat d’assistència a les víctimes del delicte de Carlet, Ontinyent, Llíria, Picassent i Utiel.

Segons Garcia, des de l’inici de legislatura s’ha estat treballant per part del Govern del Botànic en tornar a l’esfera de la gestió pública este tipus de serveis, que fins ara estaven sent prestats per una fundació privada. Una nova gestió i model que amplia els serveis i el nombre de punts d’atenció com ara el que tindran les comarques de la Ribera, la Vall d’Albaida, Camp de Túria, L’Horta i Requena-Utiel.

La nova Xarxa d’Oficines, orientarà les víctimes en els tràmits juridicolegals, els informarà sobre els recursos socials al seu abast i els prestarà atenció psicològica, amb equips multidisciplinars que oferiran una assistència integral, en especial atenció a les víctimes de la violència de gènere i als col·lectius més vulnerables, com a menors d’edat, persones amb diversitat funcional, persones en situació d’exclusió social o víctimes d’agressions sexuals.

Amb esta decisió, el Govern valencià amplia la cartera de serveis adreçats a la ciutadania, especialment a les persones que, per les seues circumstàncies socials, econòmiques i culturals són més vulnerables al dany, apunta Garcia.

XARXA PÚBLICA

La xarxa d’oficina, estarà formada per 22 unitats multidisciplinàries i repartides en els 36 partits judicials del País Valencià.

Amb esta Ordre del Consell, s’amplia la Xarxa d’Oficines de la Generalitat d’Assistència a les Víctimes del Delicte, creant estes noves 5 oficines i modificació àmbit territorial d’altres per estar més prop de les persones que requerisquen del seu servei.

 

Llíria contará con una de las nuevas oficinas de asistencia a las víctimas del delito

Garcia: “La GVA impulsa un nuevo modelo de centros donde se prestará especial atención a las víctimas de la violencia machista, ofreciendo servicios psicológico y jurídico de manera gratuita”

El Diputado autonómico de Compromís y teniente alcalde de Llíria, Paco Garcia Latorre, ha felicitado que la capital del Camp de Túria contará a partir de ahora con un nuevo servicio judicial de asistencia a las víctimas del delito.

La Consellería de Justicia, Libertades Públicas y Reformas Democráticas ha publicado la Orden por la cual se crean las oficinas de la Generalitat de asistencia a las víctimas del delito de Carlet, Ontinyent, Llíria, Picassent y Utiel.

Según Garcia, desde el inicio de legislatura se ha trabajando por parte del Gobierno del Botánico al volver a la esfera de la gestión pública este tipo de servicios, que hasta ahora estaban siendo prestados por una fundación privada. Una nueva gestión y modelo que amplía los servicios y el número de puntos de atención como por ejemplo el que tendrán las comarcas de la Ribera, la Vall d’Albaida, Camp de Túria, L’Horta y Requena-Utiel.

La nueva Red de Oficinas, orientará las víctimas en los trámites jurídico-legales, los informará sobre los recursos sociales a su alcance y los prestará atención psicológica, con equipos multidisciplinarios que ofrecerán una asistencia integral, en especial atención a las víctimas de la violencia de género y a los colectivos más vulnerables, como menores de edad, personas con diversidad funcional, personas en situación de exclusión social o víctimas de agresiones sexuales.

Con esta decisión, el Gobierno valenciano amplía la cartera de servicios dirigidos a la ciudadanía, especialmente a las personas que, por sus circunstancias sociales, económicas y culturales son más vulnerables al daño, apunta Garcia.

RED PÚBLICA

La red de oficina, estará formada por 22 unidades multidisciplinarias y repartidas en los 36 partidos judiciales del País Valenciano.

Con esta Orden del Consell, se amplía la Red de Oficinas de la Generalitat de Asistencia a las Víctimas del Delito, creando estas nuevas 5 oficinas y modificación ámbito territorial otros para estar más cerca de las personas que requieran de su servicio.