Llíria serà la primera localitat a acollir aquesta factoria de noves energies renovables amb una inversió prevista de 315 milions d’euros.

La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball a través del seu titular Rafael Climent ha subscrit un protocol d’intencions amb Hydrogreenb2e, societat vehicle del grup valencià Greenb2e, per a la implementació de factories de generació hidrogen verd o renovable per a usos industrials i per a la mobilitat a la Comunitat Valenciana durant els pròxims anys que inclourà la fabricació de electrolitzadores en la pròpia Comunitat.

Amb aquest protocol es pretén “prestar mútua col·laboració, promovent amb això la sostenibilitat ambiental” i “demostrar la viabilitat tècnic comercial del desenvolupament d’Hidrogen Renovable a la Comunitat Valenciana”. Les inversions previstes en l’horitzó de l’any 2030 s’acostaran als 700 milions d’euros a través de la construcció de plantes de producció d’hidrogen renovable, així com plantes de fabricació de components en la seua cadena de valor a la Comunitat Valenciana. La primera d’elles en el municipi de Llíria.

PRIMER PROJECTE EN MARXA

Ja s’ha presentat la documentació administrativa per a l’obtenció de qualificació d’una planta en la localitat de Llíria com a projecte d’interès per a la Comunitat Valenciana en l’exercici 2023 a l’empara de la Llei 19/2018, de 13 de juliol, de la Generalitat, d’acceleració de la inversió a projectes prioritaris (LAIP) a través de la Direcció General d’Internacionalització i l’IVACE de la Conselleria d’Economia. Es tracta d’una inversió estimada de 315 milions d’euros. Aquest projecte, al costat d’uns altres, es gestionarà com a projecte territorial estratègic per a la seua avaluació i tràmit administratiu.

L’alcalde de Llíria, Joanma Miguel, ha mostrat la seua satisfacció per l’elecció feta per grup valencià Greenb2e en el municipi de Llíria per a aquesta iniciativa pionera en la Comunitat, amb els que es porta treballant la seua implantació des de fa mesos. De fet, la capital del Camp de Túria s’ha convertit en un enclavament referent en la industrialització valenciana, sobretot en energies renovables, on a part d’aquest projecte, s’ha presentat un altre relacionat amb el Biogàs. Així com la planta de biomassa i reciclatge de matèria orgànica (que dona servei al Consorci València Interior) que està tramitant la seua reubicació en un nou enclavament del municipi.

El diputat autonòmic i portaveu de Compromís en la Comissió d’Economia de Les Corts Valencianes, Paco Garcia, ha assenyalat que, aquest impuls empresarial s’ha vist reflectit i confirmat recentment en el protocol que ha signat el Conseller Rafa Climent amb l’alcalde de Llíria, Joanma Miguel, on es pretén posicionar a Llíria a nivell internacional per a captar noves inversions a través de projectes prioritaris. Com el que avui s’ha donat a conèixer de l’hidrogen verd i altres projectes que s’aniran desenvolupant en els pròxims mesos.

(CAST).- El Grupo Greenb2e acuerda con la Generalitat un protocolo para producir Hidrógeno verde

Llíria será la primera localidad en acoger esta factoría de nuevas energías renovables con una inversión prevista de 315 millones de euros.

La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball a través de su titular Rafael Climent ha suscrito un protocolo de intenciones con Hydrogreenb2e, sociedad vehículo del grupo valenciano Greenb2e, para la implementación de factorías de generación hidrógeno verde o renovable para usos industriales y para la movilidad en la Comunidad Valenciana durante los próximos años que incluirá la fabricación de electrolizadores en la propia Comunitat.

Con este protocolo se pretende “prestar mutua colaboración, promoviendo con ello la sostenibilidad ambiental” y “demostrar la viabilidad técnico comercial del desarrollo de Hidrógeno Renovable en la Comunidad Valenciana”. Las inversiones previstas en el horizonte del año 2030 se acercarán a los 700 millones de euros a través de la construcción de plantas de producción de hidrógeno renovable, así como plantas de fabricación de componentes en su cadena de valor en la Comunidad Valenciana. La primera de ellas en el municipio de Llíria.

PRIMER PROYECTO EN MARCHA

Ya se ha presentado la documentación administrativa para la obtención de calificación de una planta en la localidad de Llíria como proyecto de interés para la Comunitat Valenciana en el ejercicio 2023 al amparo de la Ley 19/2018, de 13 de julio, de la Generalitat, de aceleración de la inversión a proyectos prioritarios (LAIP) a través de la Dirección General de Internacionalización y el IVACE de la Conselleria de Economía. Se trata de una inversión estimada de 315 millones de euros. Este proyecto, junto a otros, se gestionará como proyecto territorial estratégico para su evaluación y trámite administrativo.

El alcalde de Llíria, Joanma Miguel, ha mostrado su satisfacción por la elección hecha por grupo valenciano Greenb2e en el municipio de Llíria para esta iniciativa pionera en la Comunitat, con los que se lleva trabajando su implantación desde hace meses. De hecho, la capital del Camp de Túria se ha convertido en un enclave referente en la industrialización valenciana, sobre todo en energías renovables, donde a parte de este proyecto, se ha presentado otro relacionado con el Biogás. Así como la planta de biomasa y reciclaje de materia orgánica (que da servicio al Consorcio Valencia Interior) que está tramitando su reubicación en un nuevo enclave del municipio.

El diputado autonómico y portavoz de Compromís en la Comisión de Economía de Les Corts Valencianes, Paco Garcia, ha señalado que, este impulso empresarial se ha visto reflejado y refrendado recientemente en el protocolo ha firmado el Conseller Rafa Climent con el alcalde de Llíria, Joanma Miguel, donde se pretende posicionar a Llíria a nivel internacional para captar nuevas inversiones a través de proyectos prioritarios. Como el que hoy se ha dado a conocer del hidrógeno verde y otros proyectos que se irán desarrollando en los próximos meses.