Amb una inversió de 15,5 milions d’euros, el Partit Judicial comptarà amb una instal·lació moderna del segle XXI, sostenible, eficient i que serà  la nova cara de la justícia valenciana.

Este matí, la Consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, junt a l’alcalde de Llíria, Joanma Miguel, el Diputat Autonòmic de Compromís, Paco Garcia i membres del Govern local i de la Seu Judicial, han donat el tret d’eixida a la construcció del que serà el Nou Palau de Justícia de Llíria, que donarà servei a la Comarca del Camp de Túria i La Serrania.

Segons ha destacat la Consellera Justícia, la nova seu judicial estarà a l’alçada que la Ciutat i el partit judicial es mereix. Esta serà la nova cara de la justícia valenciana, amb infraestructures inclusives, eficients i segures, que posen a les víctimes en el centre i garantitzen la comoditat dels usuaris, així com la qualitat del treball al personal que presta serveis en la mateixa.

Per a l’alcalde de Llíria, este inici d’obres és la constatació del treball ben fet per part del Govern del Botànic, complint amb la materialització d’una reivindicació històrica, creant una seu dotada amb les noves tecnologies, adaptada a les necessitats dels col·lectius professionals que l’usen diàriament i treballen en ella, a més de facilitar un millor servei a la ciutadania d’un partit judicial que atén a més de 170.000 persones repartides en 41 localitats.

El diputat autonòmic de Compromís i portaveu de la comissió de Justícia a Les Corts Valencianes en l’anterior legislatura, ha senyalat que la proposta que la Coalició vàrem fer de posar este Nou Palau de Justícia de Llíria en el Pla de construcció de noves seus judicials s’ha transformat en una realitat.

S’ha treballat durant més de 3 anys per poder tramitar tot l’expedient de redacció del projecte i després la licitació de l’obra. I ara, ho hem aconseguit!! Ja no es col·loquen primeres pedres, sinó que s’inicien les obres de construcció d’esta nova seu, que en un termini de prop de 2 anys estarà a punt per fer-la servir. És un moment històric per a la ciutat i per als professionals i usuaris de la justícia valenciana, consolidant la capitalitat administrativa de Llíria com a punt de referencia supra comarcal.