García: “Amb aquesta bonificació es creen incentius per fer front a l’abús de les grans empreses subministradores i s’amplia l’ús de l’energia solar, generant al mateix temps nous llocs de treball”.
Segons el portaveu de la Coalició Compromís-Move, Paco Garcia Latorre, amb aquesta iniciativa pretenem aconseguir tres objectius: fer front a l’abús que estan fent les grans empreses elèctriques amb la factura de la llum, generar una consciència major de l’ús d’energies renovables i ajudar a potenciar la creació de major nombre de llocs de treball en aquest sector.
Els ajuntaments, apunta García, tenim una eina que ofereix la Llei d’Hisendes Locals, que permet aquesta bonificació potestativa a aquest tipus d’instal·lacions que fomenten l’ús d’energies renovables en habitatges particulars. Per això, des de la nostra formació volem afavorir que els nostres veïns puguen accedir a aquestes bonificacions i amb l’estalvi generat puguen optar a instal·lar-se els equips i mitjans tècnics necessaris a cada casa per poder fer ús de l’energia solar.
Molts municipis espanyols ja han aplicat en les seues respectives ordenances fiscals aquest tipus de bonificacions per encoratjar l’ús de les renovables en construccions particulars, la qual cosa donarà lloc al fet que el mercat de l’energia solar puga generar noves oportunitats d’ocupació.
Segons la proposta plantejada per Compromís-MoVe, cada veí que s’acull a aquesta bonificació, haurà de presentar la certificació que la instal·lació compleix els requisits establerts, la qual cosa haurà d’acreditar en el termini de tres mesos des de la finalització de l’obra. La bonificació proposada és del 50% de l’Impost anual sobre el Be Immoble i durant un període de 10 anys.
Per exemple, sobre un IBI mitjà de 500 euros anuals, un veí podria estalviar-se 250 euros a l’any, amb un estalvi en el període d’aplicació de la mesura de 2.500 euros, que els serviria per ajudar a amortitzar la inversió realitzada en l’habitatge.
Aquesta mesura, apunta García, forma part del Pla “Llíria Ocupa’t” sobre foment de l’ocupació i dinamització econòmica de la Ciutat, el qual va presentar la Coalició Compromís-MoVe l’any passat i que portava aparellada l’adopció de noves mesures de flexibilització fiscal dirigides a la ciutadania que generaren riquesa, foren sostenibles i promocionaren l’ocupació.
Compromís-MoVe propone bonificaciones del 50% en el IBI a las viviendas que se abastezcan del sol
García: “Con esta bonificación se crean incentivos para hacer frente al abuso de las grandes empresas suministradoras y se amplía el uso de la energía solar, generando al mismo tiempo nuevos puestos de trabajo”.
Según el portavoz de la Coalición Compromís-Move, Paco Garcia Latorre, con esta iniciativa pretendemos alcanzar tres objetivos: hacer frente al abuso que están haciendo las grandes empresas eléctricas con la factura de la luz, generar una conciencia mayor del uso de energías renovables y ayudar a potenciar la creación de mayor número de puestos de trabajo en este sector.
Los ayuntamientos, apunta García, tenemos una herramienta que ofrece la Ley de Haciendas Locales, que permite esta bonificación potestativa a este tipo de instalaciones que fomentan el uso de energías renovables en viviendas particulares. Por ello, des de nuestra formación queremos favorecer que nuestros vecinos puedan acceder a estas bonificaciones y con el ahorro generado puedan optar a instalarse los equipos y medios técnicos necesarios en cada casa para poder hacer uso de la energía solar.
Muchos municipios españoles ya han aplicado en sus respectivas ordenanzas fiscales este tipo de bonificaciones para alentar el uso de las renovables en construcciones particulares, lo cual dará lugar a que el mercado de la energía solar pueda generar nuevas oportunidades de empleo.
Según la propuesta planteada por Compromís-MoVe, cada vecinos que se acoja a esta bonificación, deberá presentar la certificación que la instalación cumple los requisitos establecidos, lo cual deberá acreditar en el plazo de tres meses desde la finalización de la obra. La bonificación propuesta es del 50% del Impuesto anual sobre el Bien Inmueble y durante un periodo de 10 años.
Por ejemplo, sobre un IBI medio de 500 euros anuales, un vecino podría ahorrarse 250 euros al año, con un ahorro en el periodo de aplicación de la medida de 2.500 euros, que les serviría para ayudar a amortizar la inversión realizada en la vivienda.
Esta medida, apunta García, forma parte del Pla “Llíria Ocupa’t” sobre fomento del empleo y dinamización económica de la Ciudad, el cual presentó la Coalición Compromis-MoVe el año pasado y que llevaba aparejada la adopción de nuevas medidas de flexibilización fiscal dirigidas a la ciudadanía que generaran riqueza, fuesen sostenibles y promocionaran el empleo.