Riera: ”Reclamem responsabilitats davant el saqueig de l’administració i la mala gestió que s’ha fet dels nostres impostos”.

Compromís per Llíria ha presentat al Ple Municipal una moció perquè l’Ajuntament es posicione en contra del Decret Llei del Consell que aprova la reducció del dèficit a costa dels treballadors i serveis públics i en demane la retirada immediata.

Segons la regidora de Compromís, Inma Riera Lloret, este Decret Llei afecta greument als drets laborals i retributius de centenars de milers de valencians i valencianes i és provocat exclusivament per la mala gestió que durant els darrers 15 anys s’ha fet des del Govern de la Generalitat.

La gestió realitzada, abans i durant la crisi, pels distints governs també ha estat diferent i conseqüència d’aquesta gestió, la situació és més o menys greu en cada àmbit i territori.

Riera afirma que, si el causants no han estat els treballadors, si la situació al nostre país és més greu que altres, de cap manera es pot justificar que els governants de la Generalitat (els mateixos durant molts anys) puguen adoptar mesures per combatre el deute assolit, perjudicant principal i majoritàriament als més dèbils, als assalariats i als empleats públics.

El grup de Compromís espera que, en el proper plenari de l’Ajuntament, la resta de grups donen suport a aquesta moció i que Llíria es posicione clarament en contra d’unes mesures que atempten directament contra els drets laborals dels treballadors i treballadores públics del País Valencià i, per tant, contra uns serveis públics de qualitat.

Per a la regidora ecosocialista, cal reclamar responsabilitats, tan civils com penals, als responsables de la desfeta econòmica en la que ens trobem, sobretot als que han saquejat les arques públiques mitjançant corrupteles o contractacions ruïnoses.