García: “Volem que este pla s’adrece a les famílies de Llíria més desfavorides social i econòmicament, a més de servir per reforçar els serveis públics municipals”.

A principi d’any el Consell de Ministres va aprovar el Decret Llei 20/2011, de 30 de desembre, de mesures urgents en matèria pressupostària, tributaria i financera per a la correcció del dèficit públic. Este Decret-Llei aporta en el capítol IV sobre normes tributàries l’augment de l’Impost sobre Bens Immobles (IBI) de manera graduada, depenent de si els municipis han sigut objecte d’un procediment de revisió cadastral abans o després de 2002.

Segons el portaveu de Compromís per Llíria, Paco García Latorre, este augment impositiu va a suposar uns ingressos extraordinaris que, a hores d’ara, no tenien previstes les administracions locals i que van a suposar una nova càrrega als ciutadans que ha de tindre una finalitat concreta. En el cas de Llíria, suposarà un gravamen que reportarà uns 500.000 euros més a les arques municipals.

Des de Compromís entenem que este esforç econòmic i fiscal que han de suportar els ciutadans a nivell municipal ha de adreçar-se a pal·liar una de les lacres més grans que patim en estos moments a Llíria, com és la de l’atur.

García apunta que, Llíria ha superat les 2.600 persones desocupades, una xifra que s’ha multiplicat de manera exponencial en els darrers 8 anys, ja que en 2003 tan sols hi havia apuntades a les llistes del SERVEF unes 560 persones.

Amb el milions d’euros que es van a generar per l’augment impositiu de l’IBI en esl ajuntaments es poden generar milers de llocs de treball amb la elaboració de Plans d’Ocupació Local, uns plans que han de tindre com a primer objectiu a les unitats familiars que en estos moments no treballa cap dels seus integrants i ja no reben cap ajuda social de caràcter monetari.

A Llíria es podria donar una eixida laboral a les més de 200 famílies que es troben en esta situació, a més de complementar i reforçar els serveis públics locals.

Es per això, que el Grup Municipal de Compromís ha proposat al ple de Llíria elaborar amb els recursos econòmics provinents de l’augment de l’IBI un pla d’ocupació local de caràcter social per als anys 2012 i 2013.

La proposta també recull que, des de Serveis Socials s’establirà una borsa de treball amb criteris objectius que nodrirà este Pla d’Ocupació Local, el qual anirà adreçat prioritàriament a les famílies i persones que es troben en situació social i econòmica crítica, i els llocs que es generen complementaran els serveis públics que actualment ofereix el municipi a la ciutadania dintre de les seus competències.