Riera: ”La proposta del PP generarà més paro i ens fa retrocedir en matèria laboral”.

Segons la regidora de Compromís per Llíria, Inma Riera Lloret, la crisi mundial del sistema financer, ha esdevingut en una crisi econòmica, laboral i social sense precedents. L’èxit de l’economia especulativa per damunt de la productiva, ha tingut la fallida anunciada des de fa temps, provocant reaccions legislatives per part dels governs de la Unió Europea que continuen castigant als de sempre, sense albirar altres solucions que no pasen pels retalls dels serveis públics i la precarització del mercat laboral.

El Govern d’Espanya, davant la vorágine per intentar aplacar els mercats financers i acontentar als membres de la Unió Europea, ens ha situat en una punt de no tornada en matèria laboral que ha truncat de manera clara i contundent els avanços en matèria de relacions laborals que s’havien consolidat durant les últimes dècades.

Per a Riera, esta reforma està desequilibrada, perquè afavoreix descaradament els interessos empresarials, s’abarateix l’acomiadament, es trenca amb la negociació col·lectiva i segons declaracions del propi President del Govern, no va a servir per generar ocupació a curt termini. A part de que, el treball que es puga generar amb la mateixa és de baixa qualitat, precari i inestable.

Front esta situació, es presenten reformes, però no del sistema financer, si no del mercat laboral. No graven les SICAV, ni els paradisos fiscals, ni el patrimoni. Les seues mesures van contra la classe mitjana i baixa. La classe treballadora i assalariada.

En època de gran d’atur, el Govern adopta mesures per abaratir l’acomiadament. Quan es necessita incrementar la confiança de la ciutadania, es desregularitzen les condicions de treball. Es permet abaixar salaris unilateralment, primer fou als funcionaris, i ara, a la globalitat dels empleats, per la discrecionalitat facilitada a l’empresari.
Davant els incompliments i mentides del Govern, Compromís ha proposat una moció al Ple Municipal la retirada immediata del Decret Llei 3/2012, de 10 de febrer, de mesures urgents per a la reforma del mercat laboral i escometre de forma immediata i urgent una reforma del sistema financer, incrementant la pressió fiscal als moviments de capital especulatiu, SICAV i establir un Pla d’inspecció per traure a la llum tot el frau fiscal.

El grup de Comrpomís també proposa derivar tots els fons destinats a ajudar a la Banca Privada i recuperar els més de 9.000 milions d’euros invertits pel FROB, derivant-los al ICO i a subvencionar la contractació i creació