La coalició, que s’ha reunit este matí amb FGV, denuncia  que les inversions inútils són la causa de les actuals retallades que obliguen a Ferrocarrils a “aparcar” centenars d’unitats ferroviàries per a estalviar.

Representants de la coalició Compromís s’han reunit este matí amb membres de la direcció de Ferrocarrils de la Generalitat (FGV) per tal de traslladar la problemàtica ciutadana derivada dels retalls en les freqüències de la línia 1 de FGV.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, i el de Compromís en Llíria, Paco García, apunten que “el malbaratament continuat i l’expoli financer de la Generalitat governada pel PP és qui ha provocat que ara ens trobem amb una reducció en les freqüències dels combois en la línia 1: a Llíria se li han llevat 8 trens dels 90 que tenia, mentre que a Paterna se li han llevat 14 dels 148”.

La reunió, a la qual han assistit el Director d’Operacions, Manuel Sansano; el Director Adjunt Operatiu, Dionisio García; i el Director d’Atenció al Client, Fernando Álvaro, “ens ha permés conéixer el treball que hi ha de fons per a reestructurar el funcionament de les línies de metro, sotmés a l’arbitrarietat dels pressupostos de la Generalitat”.

En este sentit, Juanma Ramón explica que “evidentment tot està sota el pes dels diners, i és prou difícil posar una data de recuperació de les freqüències per a la línia 1. Però, des de la coalició tenim molt clar que si s’hagueren fet els deures bé, les previsions econòmiques serien d’una altra forma i ara el metro seguiria passant en tots els trams fins on ara estava fent-ho. De nou, estirar més el braç que la mànega repercuteix en la davallada de la qualitat de vida de la ciutadania”.

Per la seua part, Paco García assenyala que “la població que és usuària del metro entre Llíria i Paterna hauria de tindre un tracte digne i no discriminatori pel que fa al transport públic, ja que paga els seus impostos com qualsevol persona, amb freqüències suficients per a no haver d’agafar el vehicle privat, i d’eixa manera s’avançaria en l’objectiu de la mobilitat sostenible. Però a la vista està que aquesta és una assignatura pendent i que no hi ha molt d’interés des del Consell perquè deixe de ser-ho”.

Tanmateix, des de Compromís afegeixen que “potser la Generalitat el que ha de plantejar-se és obrir un debat seriós sobre la mobilitat, perquè estem a anys llum en quant al concepte de mobilitat sostenible que està implantat en Europa. És imprescindible que es reestructure la mobilitat amb els ulls posats en el futur més proper. Però falten mitjans, sobretot econòmics, i sobren polítiques de malbaratament i de grans events. No podem consentir que els mateixos que han malbaratat els nostres diners en aeroports sense avions, biblioteques  sense llibres, Fòrmula 1 i visites del Papa, ara justifiquen els retalls en serveis públics perquè no tenim prou diners”.

Per això, des de Compromís “recolzarem les iniciatives que es proposen des de la Plataforma 15 Minuts, a més de les nostres pròpies, i seguirem insistint en què als pressupostos autonòmics primen més els interessos públics que els dels governants. Mai podem oblidar que els polítics són triats per la ciutadania i que per aquesta raó han de treballar per a ella i per ella”, conclouen els regidors de la coalició.