Davant l’augment de la morositat local, el grup ecosocialista valencià vol que el consistori habilite fórmules per poder pagar en temps i forma a empreses i autònoms que treballen per al municipi.

Segons el portaveu de Compromís per Llíria, Paco García Latorre, esta proposta intenta solucionar la greu situació econòmica en la que es troba l’ajuntament de Llíria, que en poc més d’un any ha triplicat els terminis de pagament als proveïdors i subministradors de la localitat.

Per al Grup de Compromís, en temps de crisi, és especialment important lluitar, i vèncer els endarreriments en els pagaments, que com en el cas de Llíria han triplicat el termini, passant dels 40 dies fins als 150 que consta en l’últim informe de morositat municipal corresponent a l’últim trimestre de 2011.

En este document, es fa constar que l’ajuntament arrossega un total de 1.300 factures per pagar que suposen un import superior als 1,6 milions d’euros.

Des de Compromís, apunta García, volem treballar en positiu i donar solucions, per això hem  proposat adoptar formules per millorar la gestió i que el pagament als proveïdors no es demore més enllà del que la norma recomana. Per fer-ho possible, hem proposat al ple que s’adopten les mesures administratives per regular les encomandes i facturació, a la volta que s’estudie la possibilitat d’implantar el sistema de pagaments ‘confirming’, un sistema en que l’Ajuntament es converteix d’avalador directe de tots els seus pagaments i que permetria a les empreses avançar-se l’import de les factures que emeten. O en el seu defecte, qualsevol producte bancari que tinga la mateixa finalitat.

L’equip de Govern ha estudiat esta proposat i el ple de Llíria, en l’última sessió que va celebrar va acordar per unanimitat dur endavant estes propostes, que sense dubte,milloraran la gestió dels pagaments i el control de la despesa pública, afirma García.