Compromís per Llíria ha proposat al plenari de l’Ajuntament la regulació a través d’un reglament de les ajudes que dona el nostre ajuntament a les persones en especial situació de dificultat, que els darrers anys han augmentat de forma exponencial desbordant així els serveis municipals.

Per al regidor de Compromís, Rafa Cotanda, “cal establir un reglament que clarifique quin tipus d’ajudes dona l’ajuntament, a qui i perquè, establint un mecanisme transparent i àgil per a la seua concessió”.

 “Els veïns, -explica Cotanda-, tenen que tindre clar els seus drets com a ciutadans i que les ajudes les tenen en base a uns criteris objectius clars i definits, i no pel simple capritx del polític de torn”.

Per açò, Compromís ha proposat que l’ajuntament de Llíria establisca en un termini màxim de tres mesos un Reglament de Funcionament del Banc d’Aliments i altres subministraments bàsics de caràcter social, com pot ser la llet per a nadons, els bolquers, o qualsevol altra ajuda material donada la gran quantitat de persones que demanen acollir-se a aquest tipus d’ajudes cada any.

 

Des de Compromís, apunta Cotanda, volem proposar un reglament transparent, on cada ciutadà sàpiga que d’acord amb la seua situació, i presentant la documentació que li requerisquen els serveis socials municipals,  tindrà dret a l’ajuda de forma objectiva.