• Un 60% de veïns demanen la paralització del PAI UE-45 Alt de Botigueta per raons econòmiques i el PP fa cas omís.
  • El PP dona llum verda al PAI i vol que veïns de 76 parcel·les paguen més de 3 milions en obres d’urbanització.

L’ajuntament de Llíria ha entrar en una voràgine urbanitzadora en plena crisi econòmica. La regidoria d’urbanisme està alentant la posada en funcionament de noves actuacions urbanístiques en contra de la voluntat majoritària dels veïns i propietaris del sòl.

Segons el portaveu de Compromís per Llíria, Paco García Latorre, la preocupació entre els contribuents de Llíria està al límit, ja que veuen com des de l’ajuntament s’està impulsant nous processos urbanitzadors amb l’oposició frontal dels veïns, que en temps de crisi reclamen responsabilitat municipal i no crear més hipoteques a les economies familiars.

García apunta que prop del 60% dels veïns i propietaris de la UE-45 alt de Botigueta varen presentar una relació d’escrits a l’ajuntament demanant la paralització del procediment davant la situació econòmica que estem vivint. No deien que no volien urbanitzar, sinó que este no era el millor moment, ja que amb el preu de licitació que s’ha proposat (de 45 euros m2), una propietat mitjana entre 600 i1000 m2de superfície, tindrà que pagar entre 1200 i 1800 euros mensuals si les quotes es deriven en un termini de 2 anys. Una xifra que la majoria de contribuents no poder fer front.

De les 76 parcel·les que hi ha en la Unitat d’Execució UE-45 Alt de Botigueta, 42 han mostrat la seu disconformitat per escrit a dur endavant una urbanització que tindrà un cost de més de 3 milions d’euros. Açò suposa un pagament mitjà de 40.000 euros per propietat. Esta disconformitat va augmentant tal i com es van coneguent els termes de licitació del PAI.

Per al portaveu de Compromís, la bogeria urbanitzadora de la regidoria d’urbanisme, avalada pel Grup del PP en el consistori, està posant en greu perill i hipotecant a moltes famílies, que si no poden pagar veuran com embarguen els seus comptes i les propietats. Fet que ja està succeint de manera directa en altres PAIS que estan en marxa.

Des de Compromís s’alerta de la roina econòmica que el PP està portant a la ciutat de Llíria amb la proliferació d’actuacions urbanístiques, les quals suposen inversions de milions d’euros que han d’eixir de les butxaques dels veïns i que en estos moments no tenen. La formació d’esquerres aposta per fer actuacions per fases, on no es tinguen que pagar doblement serveis ja existents i on les despeses siguen assumibles en el temps i es puga garantir el seu finançament.