Les obres de l’extensió hospitalària de l’Arnau de Vilanova a Llíria estan paralitzades i la Conselleria deriva tots els costos i la responsabilitat de la conservació i seguretat de les obres executades a la concessionària de la construcció.

Segons va constatar l’alcalde de Llíria als grups polítics del consistori edetà, la Generalitat manté paralitzades les obres de construcció de l’extensió hospitalària de Llíria a conseqüència de un dèficit en el projecte constructiu i pressupostari. De fet, s’està preparant una modificació del projecte que està al voltant del 6 milions d’euros.

Des de Compromís, el portaveu de la formació a Llíria, Paco García Latorre, ha fet una sèrie de preguntes parlamentaries on la resposta que ha donat el Consell constata una paralització temporal de l’execució de les obres, així com que la Generalitat descarrega tota la responsabilitat i el cost de manteniment de lo que està executat a l’empresa constructora Ocide Construcció SA.

Per a García, estos endarreriments suposaran un cost afegit que, de segur que no va a suportar l’empresa adjudicatària i seran imputats de manera directa o indirecta a l’administració autonòmica, la qual ha estat incapaç en quasi una dècada de dur endavant la implantació d’esta infraestructura sanitària per a les comarques del Camp de Túria i Serrans.

El portaveu ecosocialista apunta que, este projecte va licitar-se per 25 milions d’euros, que al poc de temps va patir un sobre cost del 20% ( 5 milions d’euros més), situant-se en un cost total de 30 milions. Ara, 9 anys després del seu anunci per aleshores Conseller de Sanitat, Serafin Castellano, el cost total es pot situar en els 36 milions d’euros, amb una segona modificació del projecte que, junt a la primera, suposarà un increment proper al 50% del preu de licitació.

Tot açò, apunten els ecosocialistes, sense comptar uns altres 5 milions d’euros que va invertir el municipi de Llíria en l’adquisició dels terrenys, urbanització, accessos, subministrament d’aigua potable i electrificació. Dotacions que cap altre municipi del País Valencià que ha tingut un hospital ha pagat i que la Generalitat ha obligat a l’alcalde de Llíria i als seus ciutadans a fer front, castigant altres inversions que s’hagueren pogut fer amb eixos diners.

Per a García, el PP ha soterrat i malbaratat els recursos públics, deixant exhaurides les arques públiques i mitges i per finalitzar moltes instal·lacions com l’extensió hospitalària de Llíria, fet que demostra una ineficaç i pèssima gestió al front de la Generalitat.

Des de Compromís es reclama la finalització de les obres i la seua posada en funcionament, amb una gestió directa i pública, sense ingerències de les empreses privades de gestió i molt menys que es faça una mal venda del que ja està construït i es done plegat a interessos particulars la seua explotació.