Conselleria prepara una modificació del projecte que te un sobre cost aproximat de 6 milions d’euros que es pot quedar sense finançament pels retalls de 10.000 milions que prepara l’Estat.

L’anunci fet des del Govern de l’Estat de retallar uns 10.000 mil milions d’euros, sobretot en serveis directes que presten les autonomies com són l’educació i la sanitat, suposa un nou entrebanc per poder afrontar la finalització de les obres de l’extensió hospitalària de l’Arnau de Vilanova a Llíria.

El primer edil de Llíria va assegurar als grups polítics del consistori que les obres estan paralitzades a conseqüència d’un dèficit en el projecte constructiu i pressupostari, donat que la Conselleria està preparant una modificació del projecte que està al voltant del 6 milions d’euros.

Segons el portaveu de Compromís per Llíria, Paco García Latorre, este nou atac del PP als serveis bàsics a la ciutadania perpetrada per l’executiu de Rajoy suposa un nou retrocés en la xarxa pública sanitària, ja que si amb les actuals condicions econòmiques i de transferències que tenim era difícil el poder fer front a les noves infraestructures, amb una reducció tan brutal com la que planteja el Govern, serà pràcticament in assumible el poder fer front als serveis ja existents.

García apunta que el President Fabra ja va mostrar la seua política sanitària només entrar al capdavant del Consell quan en octubre de 2011 va eliminar del serveis hospitalaris valencians més de 260 llits en les tres províncies. El doble de llits que hi ha previstos per a la nova infraestructura de Llíria.  Fet que va anar precedit amb la paralització de les obres de construcció dels hospitals de Gandia i Llíria.

Si la herència que ens ha deixat el PP amb Zaplana, Camps i ara Fabra és roïna, la previsió de reducció pressupostària en matèria sanitària i educativa que vol aplicar a partir d’este més el President Rajoy, va a ser pitjor, ja que, a part de no poder fer front a les responsabilitats bàsiques de gestió i manteniment, no es podran portar endavant noves instal·lacions previstes i en fase d’execució com la que tenim al nostre terme municipal.

Compromís ha presentat en Les Corts Valencianes una proposició no de Llei on es reclama la finalització de les obres i la seua posada en funcionament, amb una gestió directa i pública, sense ingerències de les empreses privades de gestió i molt menys que es faça, tal i com va anunciar el propi Conseller de Sanitat, una mal venda del que ja està construït i es done plegat a interessos particulars la seua explotació.