Cotanda: “Han transcorregut gairebé 7 mesos des que es va iniciar el curs escolar i prop de 2.000 estudiants estan sense cobrar les ajudes”.

Les penúries econòmiques de l’ajuntament de Llíria estan passant factura als beneficiaris de les ajudes de material escolar, les quals es van sol·licitar abans del 30 d octubre de 2011 i encara estan pendents de pagament.

Segons el regidor de Compromís a l’ajuntament de Llíria, Rafa Cotanda, els problemes econòmics que està generant l’actual equip de govern en l’economia municipal fan que cada any es paguen amb més retard les ajudes de material escolar, les quals ascendeixen a uns 35 euros per alumne i curs.

Per a Cotanda és inexplicable i una falta de responsabilitat que mentre es gasten centenars de milers d’euros en publicitat, festa, protocol i propaganda de l’erari públic, es mantinguen retingudes unes xicotetes ajudes que any rere any es demoren més en la seua liquidació als beneficiaris.

Des de Compromís s’ha criticat que el PP mantinga retingudes les ajudes i per contra es continue prioritzant en despeses supèrflues i esdeveniments que no ajuden a les economies familiars de la localitat.

De fet, la insolvència de l’equip de govern ha provocat que es tinga que aprovar un nou Pla d’Ajust econòmic per morositat municipal, el qual ha tret a la llum més d’1,8 milions d’euros en factures pendents de pagament dintre del termini i en la forma escaient a centenars de proveïdors.

Amb aquest rescat que ha plantejat el PP als ajuntaments, a part de tornar a donar més negoci i benefici als bancs, els veïns de Llíria haurem de pagar un 5% d’interessos que sumen una nova despesa, havent de pagar en els dos primers anys de carència més de 200.000 euros del crèdit concedit als municipis morosos, mentre que les ajudes en material escolar que no superen els 70.000 euros als estudiants de la localitat estan retingudes per la regidoria d’hisenda.

El grup de Compromís reclama al regidor d’Hisenda i a l’alcalde de Llíria que donen tràmit al pagament de les ajudes i que no esperen a que finalitze el curs per abonar-les.