García: “Les almoines del Consell no serveixen per recuperar unes zones d’alt valor ecològic com les d’Andilla, Villar, Alcubles i Llíria.
Segons el portaveu de Compromís en estes comarques, Paco García Latorre, la indignació de la ciutadania s’ha fet sentir amb força en la manifestació d’ahir divendres 27 de juliol, on es va deixar clar que les almoines quela Consellería de Governació ha aprovat no serveixen per regenerar i recuperar una zona d’alt valor ecològic que tardarà moltes dècades a tornar a estar com estava.
García apunta que el Consell ha derivat diners de prevenció i extinció a altres esdeveniments i actes poc productius. A més s’ha gastat milionades enla Fórmula 1, que d’haver-se utilitzat on toca, s’hagués evitat un incendi de les dimensions del que ha arrasat les muntanyes del Camp de Túria ila Serrrania; ja que estos prop de 20 milions d’euros gastats anualment en este esdeveniment hagueren estat suficients per mantenir totes les brigades d’extinció i vigilància, no haver fet cap retallada i al mateix temps fer un treball de prevenció durant l’hivern, com venia fent-se en l’última dècada.
Dimissió Conseller Governació

La indignació dels afectats demana responsabilitats polítiques. El Conseller de Governació, Serafín Castellano, no ha estat a l’altura, la catàstrofe li ha superat i ha demostrat que la coordinació ha estat un desastre, abandonant zones i arribant tard als sinistres, apunta García. Però, en lloc de dimitir i demanar disculpes als afectats, solament s’ha limitat a donar una narració dels fets quan el foc ja havia arrasat prop de 50.000 hectàrees.
En la manifestació, els afectats han arribat a demanar en la mateixa porta dels Corts Valencianes, la dimissió del Conseller, ja que la seua presència al Govern és una vergonya i un insult als que han viscut en primera persona la tragèdia ecològica en els dos grans incendis originats a Cortes de Pallás i Andilla.

 

Des de Compromís es demana al Govern de l’Estat i també a l’Autonòmic, que es declaren les zones afectades com a zones catastròfiques, es recuperen tots els efectius acomiadats pel Conseller de Governació i s’establisca un Pla Forestal amb la dotació econòmica suficient perquè este tipus de situacions no es tornen a viure a les muntanyes valencianes.