García: “La tècnic de Medi Ambient fou anomenada funcionaria interina i va entrar a treballar sense seguir cap procediment de selecció i el PP no s’ha dignat a convocar una borsa per cobrir el lloc de treball de manera legal”.

El portaveu de Compromís per Llíria, Paco García Latorre, ha posat de manifest que l’ajuntament de Llíria està incomplint els més elementals principis bàsics de selecció de personal a l’hora de fer contractacions o nomenaments de personal.
El Departament d’Urbanisme i Personal estan aplicant clarament una política d’enxufisme directe en tota regla, ja que s’ha contractat a una persona com a Tècnic de Medi Ambient sense haver realitzat cap procediment de selecció, ni haver participat en cap convocatòria de borsa de treball. L’únic requisit és l’amistat i confiança que manté amb la regidora d’urbanisme.

García denuncia que han transcorregut més de 10 mesos des de que en setembre de 2011 va ser contractada per l’equip de Govern del PP, el qual s’ha saltat totes les regles de joc i manté un contracte sabent de la seua irregularitat, sense tenir prevista de moment la realització de cap convocatòria pública on es done l’oportunitat a altres tècnics en la matèria a poder presentar-se a ocupar este lloc de treball.

Mentre els tècnics de la localitat estan en les llistes de l’atur o amb poc de treball, els tècnics amiguets del PP no tenen problema per trobar treball de manera fraudulenta, afirma el regidor ecosocialista. La regidoria d’urbanisme i el regidor de Personal saben que han transgredit la legalitat, i que des de l’oposició s’ha demanant en reiterades ocasions la convocatòria pública d’este lloc de treball per a que tothom puguera tindre les mateixes oportunitats. Però, el silenci i el manteniment d’una il·legalitat han estat les respostes. 

Des de Compromís es denuncia que estes pràctiques són una mostra de la manera caciquil i poc transparent de gestionar que tenen els populars, que creuen que les institucions són un quiosquet de col·locació per a personal afí, on poden saltar-se totes les normes i afavorir a qui ells decideixin, sent que la desocupació a Llíria s’ha multiplicat per quatre i hi ha molts tècnics que els agradaria tenir l’oportunitat de poder presentar-se a una convocatòria en condicions d’igualtat, on es pogués verificar el mèrit i la capacitat.

García reclama a l’alcalde de Llíria que pose fre a estes situacions d’il·legalitat que alguns dels seus regidors estan impulsant amb la contractació de personal afí, saltant-se les mínimes normes d’accés i selecció de personal al servei de les administracions púbiques. Cas contrari seria còmplice de les mateixes.