El Govern de Rajoy ha deixat sense el 7é jutjat a la demarcació judicial del camp de Túria i Serrans.

El Ministeri de Justícia ha paralitzat la posada en funcionament del jutjat nº 7 de la seu judicial de Llíria, un fet que ha provocat un nou col·lapse en la tramitació d’expedients i causes pendents. El PP ha incomplit novament els seus compromisos i ha deixat en l’estacada als usuaris d’este comarques de l’interior.

Segons el portaveu de Compromís per Llíria, Paco García Latorre, les retallades del PP comencen afectar a tots els àmbits de la funció pública, també al judicial, on els funcionaris es veuen desbordats per l’augment de documentació en èpoques estivals i l’onada de nous casos delictius i demandes que els ciutadans formalitzen davant les autoritats judicials.

García apunta que el Grup Parlamentari de Compromís i els sindicats ja han demanat en reiterades ocasions un reforç judicial en esta demarcació, mentre el Govern del PP al front de la Generalitat ha fet cas omís. De fet, hi ha moments en els que la manca de recursos i de material posa en perill el poder redactar les diligencies i fer la tramitació judicial.

El partit Judicial de Llíria és un dels més col·lapsats, donat que abasta una extensió territorial molt ampla i diversa, a més de comptar amb un edifici que no reuneix les condicions de treball adequades per a poder desenvolupar les tasques administratives i judicis. És més, s’ha tingut que llogar una planta baixa en un edifici de la localitat per poder albergar el jutjat nº 6 i un altra per poder reubicar el arxiu judicial, ja que en l’actual edifici no té cabuda.

García apunta que la sala destinada als metges forenses ha sigut rehabilitada com a jutjat i dependències administratives, no quedant cap espai disponible ni per a deixar el material de neteja.

Compromís critica que es prioritze gastar-se més de 20 milions en F1 anualment, mentre les condicions de treball dels treballadors dels jutjats valencians està sota mínims i s’hagen tingut que paralitzar totes les noves ampliacions, com la de Llíria, per no tindre consignació pressupostària.

La formació ecosocialista reclama que la Conselleria dote de més personal este estiu per a la tramitació d’expedients judicials, ja que cas contrari, a la tornada en setembre els jutges i funcionaris es veuran desbordats, amb una càrrega de treball impossible d’atendre, amb els perjudicis que això comportarà als ciutadans que tenen pendents causes amb la justícia valenciana.