Compromís calcula que amb esta proposta es podrien crear nous llocs de treball amb les modalitats de temps complet o parcial.

Segons el portaveu de Compromís per Llíria, Paco García Latorre, a la ciutat de Llíria hi ha uns 3.000 desocupats (un 17% del total de la comarca del Camp de Túria), fet que ha de motivar a les administracions públiques més properes, com esta cas l’ajuntament, a tractar de potenciar i incentivar la creació de llocs de treball com a la millor política social i d’eixida de la crisis econòmica i laboral.

El regidor de ecosocialista apunta que, la retallada pressupostària en polítiques actives d’ocupació que s’ha donat, tant en els pressupostos generals de l’estat com de la Generalitat Valenciana, han aguditzat la precarització laboral i la destrucció de jaciments laborals que fins ara havien estat actius.

El grup de Compromís considera que l’administració pública ha de fer costat als ciutadans i els ajuntaments que són les administracions més properes i les que més noten l’efecte de la crisi actual estan capacitades legalment i moralment a afavorir la generació d’ocupació i a promoure les actuacions en polítiques actives i innovadores d’ocupació.

En èpoques de crisi cal realitzar una contracció i reajust del pressupost i fonamentalment de les partides més supèrflues per tal de prioritzar la creació d’ocupació i el que esta acció implicaria front la tranquil·litat, estabilitat i confiança de les famílies de la localitat.

Davant esta situació i vist que en breu es procedirà a l’aprovació del Pressupost ordinari de l’ajuntament per a 2013, Compromís reclama que es tinga en compte i s’incorpore una partida inicial no inferior als  100.000 euros per a la realització de propostes actives d’ocupació, destinades principalment a la implantació d’un Pla de creació d’ocupació entre l’empresariat i professionals de la localitat.

Amb esta finalitat, la formació d’esquerres ha proposat al ple iniciar els tràmits necessaris per a incorporar en els pressupostos de 2013 una partida no inferior als 100.000 euros destinada a la realització de propostes actives d’ocupació, destinades principalment a la implantació d’un Pla de creació d’ocupació, elaborant unes bases que han de regir la concessió d’incentius a les empreses i professionals per a la promoció de l’ocupació en la localitat de Llíria durant el pròxim exercici pressupostari.