Agents de la Policia Local han alertat el consistori de la desaparició o no tramitació d’alguns expedients en la gestió convencional de denuncies.

Segon el Portaveu de la Coalició Compromís a Llíria, Paco García Latorre, les noves tecnologies han de servir per fer una administració més àgil, funcional, eficient i transparent. En este cas, les policies locals poden comptar amb nous dispositius tècnics que poden ajudar a actualitzar els tràmits relacionats amb les denuncies de trànsit i evitar possibles desaparicions d’expedients.

Segons Garcia, moltes plantilles de Policia Local han modernitzat les seues actuacions i s’han adaptat als nous temps amb la incorporació de dispositius portàtils tipus PDA per poder tramitar i emetre les denuncies de trànsit. Eina que permet als agents agilitzar el procés administratiu de gestió de sancions, evita possibles pèrdues d’expedients en la tramitació i elimina tràmits burocràtics en les oficines policials a l’hora de fer la tramitació administrativa de les butlletes de denuncia. Podent tindre més agents disponibles al carrer.

En el cas de Llíria, esta innovació tecnològica pot ser d’immediata aplicació sense cost a l’ajuntament, ja que per part de l’empresa concessionària de l’estacionament reservat “ORA”, en el seu plec d’oferta tècnica del servei, va proposar com a millora la compra per a la Policia Local de Llíria de 5 terminals portàtils tipus PDAs, amb els corresponents accessoris i els software necessari.

Esta aplicació permet la possibilitat d’enviar les denuncies de la Policia via GPRS i fer una tramitació “on line” amb signatura digital. Sent este un gran avantatge davant els mètodes convencionals i estalviant temps i material. Així com evitar possible pèrdues d’expedients o retardament en la seua tramitació.

Des de Compromís s’ha proposat demanar a l’empresa concessionària del servei “ORA” que faça efectiva esta millora i que procedisca a comprar els 5 terminals de PDAs, software i accessoris per dotar a la Policia de Llíria d’esta nova eina en la tramitació de denuncies de trànsit. Donant així un pas més en la modernització del servei.

COMPROMIS PROPONE MODERNIZAR LA POLICÍA LOCAL CON LA INCORPORACIÓN DE AGENDAS PDA

Agentes de la Policía Local han alertado el consistorio de la desaparición o no tramitación de algunos expedientes en la gestión convencional de denuncias.

Segundo el Portavoz de la Coalición Compromís en Llíria, Paco García Latorre, las nuevas tecnologías tienen que servir para hacer una administración más ágil, funcional, eficiente y transparente. En este caso, las policías locales pueden contar con nuevos dispositivos técnicos que pueden ayudar a actualizar los trámites relacionados con las denuncias de tráfico y evitar posibles desapariciones de expedientes.

Según García, muchas plantillas de Policía Local han modernizado sus actuaciones y se han adaptado a los nuevos tiempos con la incorporación de dispositivos portátiles tipos PDA para poder tramitar y emitir las denuncias de tráfico. Herramienta que permite a los agentes agilizar el proceso administrativo de gestión de sanciones, evita posibles pérdidas de expedientes en la tramitación y elimina trámites burocráticos en las oficinas policiales a la hora de hacer la tramitación administrativa de los boletines de denuncia. Pudiendo tener más agentes disponibles en la calle.

En el caso de Llíria, esta innovación tecnológica puede ser de inmediata aplicación sin coste al ayuntamiento, dado que por parte de la empresa concesionaria del estacionamiento reservado “ORA”, en su pliego de oferta técnica del servicio, propuso como mejora la compra para la Policía Local de Llíria de 5 terminales portátiles tipos PDAs, con los correspondientes accesorios y el software necesario.

Esta aplicación permite la posibilidad de enviar las denuncias de la Policía vía GPRS y hacer una tramitación “on line” con firma digital. Siendo esta una gran ventaja ante los métodos convencionales y ahorrando tiempos y material. Así como evitar posible pérdidas de expedientes o retrasos en su tramitación.

Desde Compromís se ha propuesto  pedir a la empresa concesionaria del servicio “ORA” que haga efectiva esta mejora y que proceda a comprar los 5 terminales de PDAs, software y accesorios para dotar a la Policía de Llíria de esta nueva herramienta en la tramitación de denuncias de tránsito. Dado así un paso más en la modernización del servicio.