Riera: “Els inspectors varen fer més de 200 documents acreditant deficiències en els centres educatius valencians, deconeixent a hores d’ara, si afecta a algun centre de la localitat”.

Els fets ocorreguts el passat mes de gener al col·legi de primària La Hispanidad de Santa Pola, s’han de sumar als fets que en tan sols 3 mesos han hagut 3 casos similars al de Santa Pola, com ara el cas del CEIP Carlos Sarthou de Vila-real, l’IES Lluis Vives de València i l’IES Rei En Jaume I d’Alzira.

Segons la regidora de Compromís, Inma Riera Lloret, a Llíria, tenim dos centres públics de primària que compten amb molts anys d’antiguitat. De fet, en un d’ells, en el Col·legi Sant Vicent, s’han detectat per part del centre deficiències en el sostre d’un dels edificis, la qual ha estat comunicada a la Conselleria d’Educació i després de diverses converses per part de l’ajuntament, es procedirà a la seua reparació en breu.

De igual manera, apunta Riera, tenim dos Instituts Públics, un d’ells, l’IES Laurona  ha estat ampliat recentment i també s’han detectat deficiències constructives que cal ser corregides per tal d’evitar mals a curt termini, com en el cas de la mala evacuació de les aigües pluvials en el sostre de l’edifici ampliat. En l’altre IES, el Camp de Túria, les seues instal·lacions tenen ja diverses dècades i el seu ús és multitudinari, ja que a part de servir com IES, també ho fa com Escola Oficial d’idiomes per les vesprades.

A més, sembla que la Conselleria d’Educació no té tècnics propis de prevenció de riscos que puguen avaluar l’estat dels centres educatius. Així les coses, des del 2012, els 20 tècnics del servei de prevenció de riscos de la Conselleria d’Educació, passen a ser de l’INVASSAT (Institut Valencià de Seguretat i Salut en el Treball).

Abans que això passara, els inspectors varen fer més de 200 documents acreditant deficiències en els centres educatius valencians i van instar l’administració a prendre mesures. A hores d’ara, es desconeix quins són els centres que presenten estos problemes, així com la seua magnitud.

Per això el Grup Municipal de Compromís ha proposat al Ple sol·licitar al Consell que torne a incorporar el tècnics de prevenció de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esports, actualment adscrits a l’INVASSAT, per tal de garantir la seguretat en el centres educatius del municipi, així com efectuar una inspecció tècnica de tots els centres educatius de la localitat, per tal de certificar i garantir el seu bon estat.

Igualment, el Grup de Compromís reclama a la Conselleria d’Educació, Cultura i Esports, informació sobre si en els informes dels tècnics que acrediten deficiències en els centres educatius valencians, consta algun de Llíria.

COMPROMIS RECLAMA INSPECCIONES E INFORMES SOBRE El ESTADO DE LOS CENTROS EDUCATIVOS EN LLÍRIA

Riera: “Los inspectores hicieron más de 200 documentos acreditando deficiencias en los centros educativos valencianos, desconociendo a estas alturas, si afecta a algún centro de la localidad”.

Los hechos ocurridos el pasado mes de enero en el colegio de primaria La Hispanidad de Santa Pola, se tienen que sumar a los hechos que en tan sólo 3 meses han habido 3 casos similares al de Santa Pola, como por ejemplo el caso del CEIP Carlos Sarthou de Vila-real, el IES Lluis Vives de Valencia y el IES Rey En Jaume I de Alzira.
Según la concejal de Compromís, Inma Riera Lloret, en Llíria, tenemos dos centros públicos de primaria que cuentan con muchos años de antigüedad. De hecho, en uno de ellos, el Colegio San Vicente, se han detectado por parte del centre deficiencias en el techo de uno de los edificios, la cual ha sido comunicada a la Conselleria de Educación y después de varias conversaciones por parte del ayuntamiento, se procederá a su reparación en breve.

De igual manera, apunta Riera, tenemos dos Institutos Públicos, uno de ellos, el IES Laurona ha sido ampliado recientemente y también se han detectado deficiencias constructivas que hay que ser corregidas para evitar males a corto plazo, como en el caso de la mala evacuación de las aguas pluviales en el techo del edificio ampliado. En el otro IES, el Camp de Túria, sus instalaciones tienen ya varias décadas y su uso es multitudinario, dado que aparte de servir como IES, también lo hace como Escuela Oficial de idiomas por las tardes.

Además, parece que la Conselleria de Educaciónó no tiene técnicos propios de prevención de riesgos que puedan evaluar el estado de los centros educativos. Así las cosas, desde el 2012, los 20 técnicos del servicio de prevención de riesgos de la Conselleria de Educación, pasan a ser del INVASSAT (Instituto Valenciano de Seguridad y Salud en el Trabajo).

Antes de que esto pasara, los inspectores hicieron más de 200 documentos acreditando deficiencias en los centros educativos valencianos e instaron la administración a tomar medidas. A estas alturas, se desconoce cuáles son los centros que presentan estos problemas, así como su magnitud.
Por eso el Grupo Municipal de Compromís ha propuesto al Pleno solicitar al Consell que vuelva a incorporar los técnicos de prevención a la Conselleria de Educación, Cultura y Deportes, actualmente adscritos al INVASSAT, para garantizar la seguridad en los centros educativos del municipio, así como efectuar una inspección técnica de todos los centros educativos de la localidad, para certificar y garantizar su buen estado.
Igualmente, el Grupo de Compromís reclama a la Conselleria de Educación, Cultura y Deportes, información sobre sí en los informes de los técnicos que acreditan deficiencias en los centros educativos valencianos, consta alguno de Llíria.