García: ”Esta ronda minimitzaria els sorolls, trànsit i perills de la circulació de vehicles pesats que encara pasen pels carrers de València, Juan Izquierdo i Vilamarxant”.

Fa prop de 5 anys que el tram d’autovia CV-50 entre la CV-35 i Benaguasil està oberta al trànsit rodat. Però la seua posada en funcionament no ha dissuadit en cap mesura als vehicles de passar per dins de la localitat de Llíria i seguir utilitzant l’antiga carretera comarcal que pasa per l’estació de FGV direcció Vilamarxant, essent necessari executar una ronda en esta zona que minimitze sorolls, trànsit i perills de la circulació diària.

Segons el portaveu de Compromís per Llíria, Paco Garcia Latorre, Molts vehicles pesats continuen utilitzant els carrers de la localitat com a eix vertebrador per accedir a l’autovia CV-35. Esta situació provoca que milers de vehicles discòrreguen diàriament pels carrers de la part de baix de Llíria, concretament pels carrera Juan Izquierdo, Vilamarxant i València a través de l’anomenada rodona dels oms.

L’entramat viari de Llíria requereix per a completar la xarxa de circumval·lacions l’execució de la variant de Benisanó-Vilamarxant, fet que possibilitaria una descongestió de trànsit en esta zona de la ciutat i la minimització dels problemes de soroll i seguretat que es donen en els carrers afectats i creuaments dels mateixos.

Segons Garcia, l’ajuntament compta amb la disponibilitat dels terrens que afecten al traçat d’este nou viari i per tant en disposició de poder cedir-los a qualsevols institució supramunicipal per a que puguen començar el tràmits de redacció del projecte d’obres i posterior execució de la nova variant a Llíria des de la carretera de Vilamarxant fins a la rodona d’enllaç amb Benisanó.

Des de fa anys, es ve sol·licitant que la Generalitat, a través dels Pressupostos anuals de la Conselleria d’Infraestructures es fera càrrec de la redacció del projecte i execució de la mateixa, extrem que no ha estat possible i proposta que ha quedat descartada en el tràmit d’aprovació dels comptes autonòmics reiteradament.

Per contra, la Diputació Provincial ha mostrat una predisposició a col·laborar i participar en millorar el trànsit urbà i interurbà d’alguna localitat de la nostra comarca amb la participació en la redacció i posterior finançament i construcció de vials perimetrals que s’usen com a ronda viària.

Per tot això el Grup Municipal de Compromís ha proposat al Ple de Llíria sol·licitar a la Diputació de València que, vist que el consistori disposa dels terrenys necessaris per poder executar la circumval·lació de la variant/ronda de Benisanó-Vilamarxant al seu pas pel terme municipal de Llíria, es faça càrrec a través de l’àrea de carreteres, de la redacció del projecte d’obres i posterior finançament (per fases o complet) d’esta infraestructura viària a la localitat.

 

 

COMPROMIS PROPONE QUE LA DIPUTACIÓN EJECUTE LA CIRCUNVALACIÓN BENISANÓ-VILAMARXANT
García: ”Esta ronda minimizaría los ruidos, tráfico y peligros de la circulación de vehículos pesados que todavía discurren por las calles de Valencia, Juan Izquierdo y Vilamarxant”.
Hace cerca de 5 años que el tramo de autovía CV-50, entre la CV-35 y Benaguasil está abierta al tráfico rodado. Pero su puesta en funcionamiento no ha disuadido en ninguna medida a los vehículos de pasar por dentro de la localidad de Llíria y seguir utilizando la antigua carretera comarcal que pasa por la estación de FGV dirección Vilamarxant, siendo necesario ejecutar una ronda en esta zona que minimice ruidos, tráfico y peligros de la circulación diaria.
Según el portavoz de Compromís per Llíria, Paco Garcia Latorre, muchos vehículos pesados continúan utilizando las calles de la localidad como eje vertebrador para acceder a la autovía CV-35. Esta situación provoca que miles de vehículos discurran diariamente por las calles de la parte de baja de Llíria, concretamente por las calles de Juan Izquierdo, Vilamarxant y Valencia a través de la llamada rotonda de Los Olmos.
El entramado viario de Llíria requiere para completar la red de circunvalaciones la ejecución de la variante de Benisanó-Vilamarxant, hecho que posibilitaría una descongestión de tráfico en esta zona de la ciudad y la minimización de los problemas de ruido y seguridad que se dan en las calles afectadas y cruces de las mismas.
Según Garcia, el ayuntamiento cuenta con la disponibilidad de los terrenos que afectan al trazado de este nuevo viario y por lo tanto en disposición de poder cederlos a cualquier institución supramunicipal para que puedan empezar los trámites de redacción del proyecto de obras y posterior ejecución de la nueva variante en Llíria desde la carretera de Vilamarxant hasta la rotonda de enlace con Benisanó.
Desde hace años, se viene solicitando que la Generalitat, a través de los Presupuestos anuales de la Conselleria de Infraestructuras se hiciera cargo de la redacción del proyecto y ejecución de la misma, extremo que no ha sido posible y propuesta que ha quedado descartada en el trámite de aprobación de las cuentas autonómicas reiteradamente.
Por el contrario, la Diputación Provincial ha mostrado una predisposición a colaborar y participar en mejorar el tráfico urbano e interurbano de alguna localidad de nuestra comarca con la participación en la redacción y posterior financiación y construcción de viales perimetrales que se usan como ronda viaria.
Por todo ello el Grupo Municipal de Compromís ha propuesto al Pleno de Llíria solicitar a la Diputación de Valencia que, visto que el consistorio dispone de los terrenos necesarios para poder ejecutar la circunvalación de la variante/ronda de Benisanó-Vilamarxant a su paso por el término municipal de Llíria, se haga cargo a través del área de carreteras, de la redacción del proyecto de obras y posterior financiación (por fases o completo) de esta infraestructura viaria en la localidad.