La companyia està fet unes tales desmesurades més pròpies d’un tallafoc que d’uns treballs de manteniment i neteja de ramatge.

L’empresa Iberdrola està destrossant el mont de Sant Miquel amb la tala indiscriminada de pins en el tram que recorren les línies aèries de conducció elèctrica. De fet ja han tallat de soca-rel més d’un centenar de pins de la lloma de Sant Miquel, un fet que res te a veure en les labors de manteniment i retallada de ramatge per a les que ha rebut autorització.

Segons l’actual normativa, l’empresa ha de garantir la seguretat de la massa arbòria i vegetació que hi ha sota les conducció elèctriques. Sent recomanable la utilització de millors sistemes de seguretat en les línies abans de fer tales indiscriminades com les que la companyia està executant en els boscos que envolta els cims de Sant Miquel i Santa Bárbara.

Segons el portaveu de Compromís per Llíria, Paco García Latorre, no és de rebut que l’única opció que està utilitzant l’empresa siga la tala sense control, i que amb l’entrega de 3 plançons de pi per cada tallat tinga resolt l’expedient. Esta destrossa mediambiental es podria evitar si en lloc de talar, l’empresa començarà a protegir les línies aèries amb els nous sistemes que eviten accidents, o en lloc, fer el soterrament d’este tram que passa per una zona protegida i emblemàtica per als veïns de Llíria com és el mont de Sant Miquel I Santa Bárbara.

Per al portaveu de Compromís, els treballs estan siguent molt agressius i no compten amb cap supervisió municipal. En el lloc on estan fent les tales sols estan els operaris de l’empresa elèctrica i no hi ha cap tècnic o personal del consistori comprovant el compliment de les llicències que s’hagen pogut atorgar.

Compromís reclamarà demà en la Comissió d’Urbanisme i Medi Ambient que es paralitzen les tales i es busquen altres opcions menys dolentes per al bocs que passen primerament per una millora en els sistemes de seguretat de la xarxa i en últim cas, que sols s’actúe sobre el ramatge que incidisca directament sobre les línies i no es passe directament a la tala indiscriminada, ja que amb els treballs que estan desenvolupant-se el resultat final és la destrucció d’una massa arbòria de difícil recuperació i que està creant un malestar entre els ciutadans de la localitat.

COMPROMIS DENUNCIA LAS TALAS AGRESIVES QUE ESTA HACIENDO IBERDROLA EN MONTE DE SAN MIGUEL

La compañía está haciendo unas talas desmesuradas más propias de un cortafuego que de unos trabajos de mantenimiento y limpieza de ramaje.

La empresa Iberdrola está destrozando el monte de San Miguel con la tala indiscriminada de pinos en el tramo que recorren las líneas aéreas de conducción eléctrica. De hecho ya han cortado de raíz más de un centenar de pinos del monte de San Miguel, un hecho que nada tiene a ver en las labores de mantenimiento y recorte de ramaje para las que ha recibido autorización.

Según la actual normativa, la empresa tiene que garantizar la seguridad de la masa arbórea y vegetación que hay bajo las conducciones eléctricas. Siendo recomendable la utilización de mejores sistemas de seguridad en las líneas antes de hacer talas indiscriminadas como las que la compañía está ejecutando en los bosques que rodea las cumbres de San Miguel y Santa Bárbara.

Según el portavoz de Compromiso por Llíria, Paco García Latorre, no es de recibo que la única opción que está utilizando la empresa sea la tala sin control, y que con la entrega de 3 vástagos de pino por cada árbol cortado tenga resuelto el expediente. Este destroza medioambiental se podría evitar si en lugar de talar, la empresa empezará a proteger las líneas aéreas con los nuevos sistemas que evitan accidentes, o en lugar, hacer el soterramiento de este tramo que pasa por una zona protegida y emblemática para los vecinos de Llíria cómo es el monte de San Miguel i Santa Bárbara.

Para el portavoz de Compromís, los trabajos están siendo muy agresivos y no cuentan con ninguna supervisión municipal. En el lugar donde están haciendo las talas sólo están los operarios de la empresa eléctrica y no hay ningún técnico o personal del consistorio comprobando el cumplimiento de las licencias que se hayan podido otorgar.

Compromís reclamará mañana en la Comisión de Urbanismo y Medio ambiente que se paralicen las talas y se buscan otras opciones menos agresivas para el bosque que pasan primeramente por una mejora en los sistemas de seguridad de la red y en último caso, que sólo se actúe sobre el ramaje que incida directamente sobre las líneas y no se pase directamente a la tala indiscriminada, dado que con los trabajos que están desarrollándose el resultado final es la destrucción de una masa arbórea de difícil recuperación y que está creando un malestar entre los ciudadanos de la localidad.