L’anunci de privatització i venda d’hospitals fet per la Conselleria de Sanitat suposarà deixar a preu de saldo infraestructures sanitàries de primer ordre.

Els plans de privatització de la sanitat pública valenciana estan sent estudiats per diferents empreses del sector sanitari privat per veure com poden fer negoci de la mala gestió i ineptitud del PP al capdavant de la Conselleria de Sanitat.

Segons el portaveu de Compromís del Camp de Túria, Paco Garcia Latorre, és lamentable que després d’haver invertit més de 25 milions d’euros en la construcció d’una extensió hospitalària en la localitat de Llíria (paralitzada en l’actualitat), on l’ajuntament de la localitat ha gastat més de 5 milions en l’adquisició de terrenys, urbanització, accessos i electrificació. Ara vinga una empresa privada i faça negoci a costa de l’erari públic.

Per a Garcia, “el PP ha malbaratat els diners en festa, esdeveniments i mega construccions ruïnoses, i ara pretén desmantellar i arruïnar el sistema sanitari valencià, amb el tancament de plantes hospitalàries senceres, com les del Clínic i la Nova Fe a València, mentre que ha retirat totes les inversions i ha bloquejat la finalització de noves infraestructures, com la de Llíria i Gandía, amb la possibilitat de malvendre-les a empreses privades perquè continuen lucrant-se amb els diners públics dels contribuents valencians.

Des de Compromís s’ha exigit en reiterades ocasions a la Generalitat que pose en valor aquestes infraestructures, finalitze les obres, les dote de personal i comence a donar el servei que tots els ciutadans de les Comarques del Camp de Túria i Serrans esperen des de fa més d’una dècada.

El malvendre aquestes instal·lacions i deixar-les en mans privades suposarà un nou cop a la sanitat valenciana, que veu com cada dia es redueixen més llits hospitalaris, s’allarguen les cues d’espera, s’eliminen serveis d’ambulància i l’atenció en centres de salut es massifica, tot això per la reducció que el PP està fent de professionals de la salut i la retallada gradual de mitjans tècnics. Deixant que siguin els voltors del negoci sanitari els que es facen càrrec del sistema en detriment de la salut de les persones i de la seua atenció en condicions.

 

LOS BUITRES DEL NEGOCIO SANITARIO RONDAN LOS HOPITALES DE LLÍRIA Y GANDIA

El anuncio de privatización y venta de hospitales hecho por la Conselleria de Sanidad supondrá dejar a precio de saldo infraestructuras sanitarias de primer orden.

Los planes de privatización de la sanidad pública valenciana están siendo estudiados por diferentes empresas del sector sanitario privado para ver cómo pueden hacer negocio de la mala gestión e ineptitud del PP al frente de la Conselleria de Sanidad.

Según el portavoz de Compromís del Camp de Túria, Paco Garcia Latorre, es lamentable que después de haber invertido más de 25 millones de euros en la construcción de una extensión hospitalaria en la localidad de Llíria (paralizada en la actualidad), donde el ayuntamiento de la localidad ha gastado más de 5 millones en la adquisición de terrenos, urbanización, accesos y electrificación. Ahora venga una empresa privada y haga negocio a costa del erario público.

Para Garcia, “el PP ha malgastado el dinero en fiesta, eventos y mega construcciones ruinosas, y ahora pretende desmantelar y arruinar el sistema sanitario valenciano, con el cierre de plantas hospitalarias enteras, como las del Clínico y la Nueva Fe en Valencia, mientras que ha retirado todas las inversiones y ha bloqueado la finalización de nuevas infraestructuras, como la de Llíria y Gandía, con la posibilidad de malvenderlas a empresas privadas para que continúen lucrándose con el dinero público de los contribuyentes valencianos.

Des de Compromís se ha exigido en reiteradas ocasiones a la Generalitat que ponga en valor estas infraestructuras, finalice las obras, las dote de personal y comience a dar el servicio que todos los ciudadanos de las Comarcas del Camp de Túria y Serranos esperan desde hace más de una década.

El malvender estas instalaciones y dejarlas en manos privadas supondrá un nuevo golpe a la sanidad valenciana, que ve como cada día se reducen más camas hospitalarias, se alargan las colas de espera, se eliminan servicios de ambulancia y la atención en centros de salud se masifica, todo ello por la reducción que el PP está haciendo de profesionales de la salud y el recorte paulatino de medios técnicos. Dejando que sean los buitres del negocio sanitario los que se hagan cargo del sistema en detrimento de la salud de las personas y de su atención en condiciones.