Els grups municipals de Llíria han encomanat dos informes per valorar les repercussions que estes modificacions puguen tindre sobre els usuaris de Llíria.

En la Junta de Govern del Consorcio València Interior, reunida el dia 18 de juliol de 2013, es van proposar diverses propostes d’acord, entre les quals cal destacar les següents:

1.- L’aprovació, si escau, de l’inici de la modificació del contracte del projecte de gestió subscrit amb la UTE ECORED.

2.- Aprovació, si escau, de la modificació de l’ordenança fiscal reguladora de la taxa per transferència, valorització i eliminació de residus urbans.

Sobre el primer punt, la Junta de Govern proposava modificar contracte per a:

a) Incorporar les modificacions en els costos de la inversió i explotació motivades per requeriment de les administracions, deficiències de la planificació o causes sobrevingudes, així com les modificacions en els models de gestió d’eco parcs i transferències sol·licitades en la cerca d’una major eficiència del servei.

b) Concedir un termini de fins al 16 de setembre d’aquest any per a la presentació d’observacions i suggeriments per part de les administracions que integren el Consorci, procedint a l’estudi i informe d’aquestes, si es produeixen, per l’assistència tècnica, facultant a la Junta de Govern per resoldre sobre elles, donant audiència llavors al concessionari per un termini de quinze dies amb trasllat dels informes emesos i de la proposta de modificació, perquè per la seua banda s’aporten les al·legacions que estimen pertinents.

Esta proposta d’acord encara està pendent de ratificar per l’Assemblea General, i per tant encara cap la possibilitat de realitzar les al·legacions i consideracions que per part de l’ajuntament es consideren oportunes.

Sobre el segon punt, es proposa fer una modificació de l’actual ordenança fiscal reguladora de la taxa per transferència, valorització i eliminació de residus urbans. De la qual es desprèn un nou model de càlcul en la qual s’estableix un cost unitari per al servei d’eco parcs i s’afegeix un nou concepte en el grup de tarifes per a habitatges i activitats on s’incorpora el de “Cases Rurals”. Càlcul i nou concepte que desconeixem que impacte tindrà sobre el cost final de la taxa per als veïns de la localitat.

Esta modificació ha estat publicada en el Butlletí Oficial de la Província nº 228 el darrer dia 25 de setembre de 2013, tenint el termini d’un mes per poder presentar al·legacions a la mateixa.

Davant estos acords adoptats pel Consorcio Valencia Interior, els grups municipals de Llíria vàren acordar per unanimitat

PRIMER.- Que per part dels serveis jurídics i tècnics municipals de l’ajuntament, es procedisca a realitzar un estudi detallat de les repercussions que puga tindre sobre els usuaris de Llíria la proposta de modificació del contracte del projecte de gestió subscrit amb la UTE ECORED i si escau la mateixa.

SEGON.- Que igualment, es procedisca a realitzar un estudi per part dels serveis tècnics i jurídics sobre la modificació de l’ordenança fiscal reguladora de la taxa per transferència, valorització i eliminació de residus urbans per avaluar que impacte tindrà sobre el cost final de la taxa per als veïns de la localitat i si escau la mateixa.

TERCER .- Que una vegada realitzats els estudis i valoracions sobre estes dues propostes d’acord presentades pel Consorci València Interior, s’adopten si escau, els recursos, al·legacions, mesures administratives o judicials que corresponguen.

 

LLÍRIA ESTUDIARÁ LAS REPERCUSIONES DE LA MODIFICACIÓN DEL CONTRATO DE GESTIÓN Y ORDENANZA FISCAL DEL CVI

Los grupos municipales de Llíria han encargado dos informes para valorar las repercusiones que estas modificaciones puedan tener sobre los usuarios de Llíria.

En la Junta de Gobierno del Consorcio Valencia Interior, reunida el día 18 de julio de 2013, se propusieron varias propuestas de acuerdo, entre las cuales hay que destacar las siguientes:

1.- La aprobación, si procede, del inicio de la modificación del contrato del proyecto de gestión suscrito con la UTE ECORED.
2.- Aprobación, si procede, de la modificación de la ordenanza fiscal reguladora de la tasa por transferencia, valorización y eliminación de residuos urbanos.

Sobre el primer punto, la Junta de Gobierno proponía modificar el contrato para:

a)    Incorporar las modificaciones en los costes de la inversión y explotación motivadas por requerimiento de las administraciones, deficiencias de la planificación o causas sobrevenidas, así como las modificaciones en los modelos de gestión de eco parques y transferencias solicitadas en la busca de una mayor eficiencia del servicio.

b)    Conceder un plazo de hasta el 16 de septiembre de este año para la presentación de observaciones y sugerencias por parte de las administraciones que integran el Consorcio, procediendo al estudio e informe de estas, si se producen, por la asistencia técnica, facultando a la Junta de Gobierno para resolver sobre ellas, dando audiencia entonces al concesionario por un plazo de quince días con traslado de los informes emitidos y de la propuesta de modificación, porque por su parte se aportan las a alegaciones que estiman pertinentes.

Esta propuesta de acuerdo todavía está pendiente de ratificar por la Asamblea General, y por lo tanto todavía cabe la posibilidad de realizar las a alegaciones y consideraciones que por parte del ayuntamiento se consideran oportunas.

Sobre el segundo punto, se propone hacer una modificación del actual ordenanza fiscal reguladora de la tasa por transferencia, valorización y eliminación de residuos urbanos. De la cual se desprende un nuevo modelo de cálculo en la cual se establece un coste unitario para el servicio de eco parques y se añade un nuevo concepto en el grupo de tarifas para viviendas y actividades donde se incorpora el de “Casas Rurales”. Cálculo y nuevo concepto que desconocemos que impacto tendrá sobre el coste final de la tasa para los vecinos de la localidad.

Esta modificación ha sido publicada en el Boletín Oficial de la Provincia nº 228 el último día 25 de septiembre de 2013, teniendo el plazo de un mes para poder presentar alegaciones a la misma.

Ante estos acuerdos adoptados por el Consorcio Valencia Interior, los grupos municipales de Llíria acordaron por unanimidad

PRIMERO.- Que por parte de los servicios jurídicos y técnicos municipales del ayuntamiento, se proceda a realizar un estudio detallado de las repercusiones que pueda tener sobre los usuarios de Llíria la propuesta de modificación del contrato del proyecto de gestión subscrito con la UTE ECORED y si procede la misma.
SEGUNDO.- Que igualmente, se proceda a realizar un estudio por parte de los servicios técnicos y jurídicos sobre la modificación de la ordenanza fiscal reguladora de la tasa por transferencia, valorización y eliminación de residuos urbanos para evaluar que impacto tendrá sobre el coste final de la tasa para los vecinos de la localidad y si procede la misma.

TERCERO.- Que una vez realizados los estudios y valoraciones sobre estas dos propuestas de acuerdo presentadas por el Consorcio Valencia Interior, se adoptan si procede, los recursos, alegaciones, medidas administrativas o judiciales que correspondan.