Garcia: “Llíria compta amb més d’1/3 del seu territori dins de l’àmbit forestal i de muntanya, amb un gran valor paisatgístic, turístic i agrícola, que cal impulsar i posar en valor”.

Segons el portaveu de Compromís per Llíria, Paco Garcia Latorre, el darrer 25 d’octubre de 2013 es va crear l’Associació Espanyola de Municipis de Muntanya. Una entitat que ja compta amb més de 150 municipis adherits.

Esta associació, apunta Garcia, vol donar veu als pobles i ciutats de muntanya i reivindicar les seues necessitats per evitar la despoblació, l’envelliment, l’abandó i la desertització d’estes localitats i dels seus conreus, així com procurar el manteniment i la millora dels serveis públics i infraestructures.

La iniciativa està oberta a tots els municipis de l’Estat, independentment quin tipus de municipi es tracte, i pretén crear un instrument àgil i eficaç per promoure la col·laboració i l’intercanvi d’experiències i bones pràctiques entre els municipis de muntanya espanyols de cara al desenvolupament socioeconòmic d’aquestes zones tal com ve recollit en l’article 130 de la Constitució espanyola.

Esta associació pretén impulsar el desenvolupament d’una sèrie de municipis que s’han vist fortament afectats per la despoblació i esta iniciativa aposta pel futur de les zones de muntanya, mitjançant l’impuls de les activitats econòmiques que siguen respectuoses amb el medi ambient i que es comprometin a crear llocs de treball, preservant en tot moment els valors i formes de vida en estes zones.

Segons Compromís per Llíria, el municipi de Llíria compta amb més d’1/3 del seu territori dins de l’àmbit forestal i de muntanya, amb un gran valor paisatgístic, turístic i agrícola, un fet que fa interessant la pertinença a aquesta associació per poder participar en els objectius proposats per la mateixa en ares a desenvolupar iniciatives d’interès comú i de defensa per a tots els municipis de muntanya a través de l’impuls de polítiques específiques, a través d’accions concretes i normes necessàries, que protegisquen a les poblacions d’estes zones, així com afavorir que les ajudes europees abasten amb claredat a estos llocs i es facilite l’impuls de projectes que generen oportunitats.

A més, en el terme municipal podem trobar masies, alqueries, nuclis protegits, corralisses, recintes ramaders, arquitectura rural, agricultura típica mediterrània de secà, patrimoni històric protegit com poblats ibers, flora i fauna autòctona i singular, així com zones d’un alt valor paisatgístic que cal impulsar i posar-los en valor, afegeix el portaveu de la Coalició.

És per això que el Grup Municipal de Compromís ha proposat al Ple de l’ajuntament l’adhesió a l’Associació Espanyola de Municipis de Muntanya.

 

COMPROMIS PROPONE QUE LLÍRIA SE INTEGRE EN LA ASOCIACIÓN ESPAÑOLA DE MUNICIPIOS DE MONTAÑA

 

Garcia: “Llíria cuenta con más de 1/3 de su territorio dentro del ámbito forestal y de montaña, con un gran valor paisajístico, turístico y agrícola, que hay que impulsar y poner en valor”.
Según el portavoz de Compromís per Llíria, Paco Garcia Latorre, el pasado 25 de octubre de 2013 se creó la Asociación Española de Municipios de Montaña. Una entidad que ya cuenta con más de 150 municipios adheridos.

 

Esta asociación, apunta Garcia, quiere dar voz en los pueblos y ciudades de montaña y reivindicar sus necesidades para evitar la despoblación, el envejecimiento, el abandono y la desertización de estas localidades y de sus cultivos, así como procurar el mantenimiento y la mejora de los servicios públicos e infraestructuras.
La iniciativa está abierta a todos los municipios del Estado, independientemente de qué tipo de municipio se trate, y pretende crear un instrumento ágil y eficaz para promover la colaboración y el intercambio de experiencias y buenas prácticas entre los municipios de montaña españoles de cara al desarrollo socioeconómico de estas zonas tal como viene recogido en el artículo 130 de la Constitución española.
Esta asociación pretende impulsar el desarrollo de una serie de municipios que se han visto fuertemente afectados por la despoblación y esta iniciativa apuesta por el futuro de las zonas de montaña, mediante el impulso de las actividades económicas que sean respetuosas con el medio ambiente y que se comprometan a crear puestos de trabajo, preservando en todo momento los valores y formas de vida en estas zonas.

 

Según Compromís per Llíria, el municipio de Llíria cuenta con más de 1/3 de su territorio dentro del ámbito forestal y de montaña, con un gran valor paisajístico, turístico y agrícola, un hecho que hace interesando la pertenencia a esta asociación para poder participar en los objetivos propuestos por la misma en *ares a desarrollar iniciativas de interés común y de defensa para todos los municipios de montaña a través del impulso de políticas específicas, a través de acciones concretas y normas necesarias, que protejan a las poblaciones de estas zonas, así como favorecer que las ayudas europeas alcanzan con claridad a estos lugares y se facilito el impulso de proyectos que generan oportunidades.

 

Además, en el término municipal podemos encontrar masías, alquerías, núcleos protegidos, corralizas, recintos ganaderos, arquitectura rural, agricultura típica mediterránea de secano, patrimonio histórico protegido como poblados iberos, flora y fauna autóctona y singular, así como zonas de un alto valor paisajístico que hay que impulsar y ponerlos en valor, añade el portavoz de la Coalición.
Es por eso que el Grupo Municipal de Compromiso ha propuesto al Pleno del ayuntamiento la adhesión a la Asociación Española de Municipios de Montaña