Murgui: “L’ajuntament ha de prendre part activa en el manteniment del programa Erasmus i possibilitar esta experiència acadèmica als estudiants de la localitat”.

Allà per l’any 1987, el primer grup d’estudiants Erasmus va fer les maletes i es va embarcar en una aventura que ningú d’ells anava a oblidar mai. Pocs podien imaginar que, en alguns anys, Erasmus es convertiria en el programa d’intercanvi d’estudiants més famós del món.

Segons la jove regidora de la Coalició Compromís en Llíria, Vallivana Murgui Ortega, el programa Erasmus es va iniciar a un moment en que Europa era encara un continent dividit. El programa s’ha convertit en un emblema per a l’educació transfronterera, així com per canviar la vida i obrir la ment de les persones. Com va dir l’escriptor italià Umberto Eco, el programa Erasmus ha contribuït a crear la vertadera “generació europea”.

Segons la regidora de Compromís, el programa Erasmus va fer les maletes i es va embarcar en una aventura que ningú d’ells anava a oblidar mai. Pocs podien imaginar que, en alguns anys, Erasmus es convertiria en el programa d’intercanvi d’estudiants més famós del món.

Malgrat tot açò, el passat 29 d’octubre es produïa un altre atac al sistema educatiu de l’estat espanyol i als interessos dels estudiants per part del ministeri dirigit pel senyor Jose Ignacio Wert. Amb indignació, ràbia i impotència rebien els estudiants Erasmus la decisió, firmada pel Ministre el mateix dia de la vaga d’educació del passat 24 d’octubre, de suprimir l’ajut del curs 2013/2014 als estudiants que no havien comptat amb la beca del MEC el curs anterior, és a dir, al voltant del 70% dels estudiants que participen en el programa de mobilitat més prestigiós del món. Decisió que va ser rectificada pel Ministre davant la mobilització estudiantil. Però que, tindrà vigència a partir del pròxim curs.

Per a Murgui, estes decisions, sumades a la reducció d’estes ajudes per part de la Generalitat en els darrers anys i la manca de convocatòria en el que portem de curs, es pel que resulta imprescindible la col·laboració municipal amb les i els estudiants llirianes i llirians que vulguen ser partícips d’aquesta experiència de trobament interior i gran aportació acadèmica i personal que resulta el programa de mobilitat Erasmus-Sòcrates ,que es troba, increïblement, en greu perill d’extinció.

Davant esta situació, el grup de Compromís ha proposat al Ple que l’ajuntament incloga al seu pressupost una partida destinada a beques de col·laboració amb el Programa de Mobilitat Erasmus-Sòcrates adreçada als universitaris de la localitat que ho sol·liciten, amb una quantia de 100 euros mensuals i que l’ajut siga de universal.

COMPROMIS PROPONE CREAR UNA LÍNEA ERASMUS MUNICIPAL PARA AYUDAR A JÓVENES ESTUDIANTES

*Murgui: “El ayuntamiento tiene que tomar parte activa en el mantenimiento del programa Erasmus y posibilitar esta experiencia académica a los estudiantes de la localidad”.

Allá por el año 1987, el primer grupo de estudiantes Erasmus hizo las maletas y se embarcó en una aventura que nadie de ellos iba a olvidar nunca. Pocos podían imaginar que, en algunos años, Erasmus se convertiría en el programa de intercambio de estudiantes más famoso del mundo.

Según la joven concejal de la Coalición Compromís en Llíria, Vallivana Murgui Ortega, el programa Erasmus se inició en un momento en que Europa era todavía un continente dividido. El programa se ha convertido en un emblema para la educación transfronteriza, así como para cambiar la vida y abrir la mente de las personas. Cómo dijo el escritor italiano Umberto Eco, el programa Erasmus ha contribuido a crear la verdadera “generación europea”.

Según la edil de Compromís, el programa Erasmus hizo las maletas y se embarcó en una aventura que nadie de ellos iba a olvidar nunca. Pocos podían imaginar que, en algunos años, Erasmus se convertiría en el programa de intercambio de estudiantes más famoso del mundo.

A pesar de todo esto, el pasado 29 de octubre se producía otro ataque al sistema educativo del estado español y a los intereses de los estudiantes por parte del ministerio dirigido por el señor Jose Ignacio Wert. Con indignación, rabia e impotencia recibían los estudiantes Erasmus la decisión, firmada por el Ministro el mismo día de la huelga de educación del pasado 24 de octubre, de suprimir la ayuda del curso 2013/2014 a los estudiantes que no habían contado con la beca del MEC el curso anterior, es decir, alrededor del 70% de los estudiantes que participan en el programa de movilidad más prestigioso del mundo. Decisión que fue rectificada por el Ministro ante la movilización estudiantil. Pero que, tendrá vigencia a partir del próximo curso.

Para Murgui, estas decisiones, sumadas a la reducción de estas ayudas por parte de la Generalitat en los últimos años y la carencia de convocatoria en lo que llevamos de curso, es por lo que resulta imprescindible la colaboración municipal con las y los estudiantes de Llíria que quieran ser partícipes de esta experiencia de encuentro interior y gran aportación académica y personal que resulta el programa de movilidad Erasmus-Sócrates,que se encuentra, increíblemente, en grave peligro de extinción.

Ante esta situación, el grupo de Compromís ha propuesto al Pleno que el ayuntamiento incluya en su presupuesto una partida destinada a becas de colaboración con el Programa de Movilidad Erasmus-Sócrates dirigida a los universitarios de la localidad que lo soliciten, con una cuantía de 100 euros mensuales y que la ayuda sea universal.