Publicat a EL PERIODICO DE AQUI (setembre 2014)

El fracàs educatiu del PP ha quedat palès a Llíria amb un cartell publicitant un IES nou més de 6 anys penjat en la zona de Mura i amb els dos col·legis públics sense construir i amb barracons

Comença un nou curs escolar, i a nivell d’infraestructures educatives a Llíria tot continua igual. Amb un IES (El Camp de Túria) amb més de 30 anys amb aules prefabricades (barracons), obsolet i deteriorat pel pas del temps i la massificació d’alumnat. No sols de l’Educació Secundaria i Batxillerats, sinó que també pel doble torn de vesprades albergant l’Escola Oficial d’Idiomes. Igual que el coles públics, que tot i prometre l’ampliació d’un (el Col·legi Sant Miquel) i la construcció de nou de l’altre (el Col·legi Sant Vicent). Tots dos continuen prestant dignament com poden la seua funció educativa malgrat les mentides i enganys del PP al front del Govern.

S’inicia un nou curs escolar on el PP haurà estat 12 anys al front del consistori edetà i 20 anys al capdavant de la Generalitat, sent incapaços de construir cap col·legi nou a Llíria. Tot i ser una demanda a crits des de la Comunitat Educativa i els grups de l’oposició. Al final, un fracàs estrepitós que demostra la poca capacitat i pes polític que l’executiu local ha mantes front una Generalitat malbaratadora que ha acabat en la ruïna en mans de la dreta valenciana.

La publicitat enganyosa i el balafiament dels recursos públics que ha practicat el Consell de Camps i ara el de Fabra, han deixat els alumnes de Llíria un curs més sense uns col·legis o Institut de Camp de Túria on cursar els seus estudis en condicions. Tenint que passar fred i calor en barracons per culpa d’uns mals gestors. Una volta per que no pagaven el gasoil, i un altra per que no destinaven els diners on tocava. Tal i com va denunciar Compromís davant la UE en el possible frau de les subvencions destinades a construir i rehabilitar centres escolars.

Llíria ha sigut una de les poques poblacions del Camp de Túria que no han comptat amb la construcció de cap col·legi públic nou, mentre que poblacions com Benissanó, La Pobla Vallbona, Riba-roja, L’Eliana, Serra, Vilamarxant, entre altres, amb major o menor població, han gaudit de noves instal·lacions. Per això, des de Compromís es va a continuar reividicant i treballant per aconseguir que esta mala gestió del PP es puga revertir i els nostres estudiants puguen gaudir d’una educació pública, digna, de qualitat i en valencià.

Este inici de curs, a part de continuar amb barracons i molta calor, també ve marcat per noves retallades en material escolar, beques de menjador i transport d’escolars, fent més difícil si cap l’entrada al cole de milers i milers de famílies amb greus dificultats econòmiques. Es a dir, poca planificació, menys recursos i deteriorament de l’educació pública valenciana.