LA COALICIÓ VOL REFORÇAR EL PAPER DELS MUNICIPIS XICOTETS EN LA GESTIÓ PÚBLICA I QUE PUGUEN OFERIR UNA ADMINISTRACIÓ MÉS PROPERA

El diputat de Compromís en Les Corts i regidor de l’Ajuntament de Llíria, Paco García Latorre, ha afirmat que “cal reforçar la tasca i apostar per les Mancomunitats de municipis i els Consorcis de serveis públics, amb l’objectiu d’apropar i generar una administració local més dinàmica, pròxima i eficaç”.

Segons García, “encetar aquest camí és fonamental davant les amenaces de la formació que lidera Albert Rivera (Ciudadanos) sobre la pretensió d’eliminar els municipis de menys de 5.000 habitants de tot l’Estat, amb un pla de fusió i supressió d’ajuntaments que no superen esta xifra. Proposta que ja fou inclosa en un dels primers esborranys de reforma local del PP, fa tres anys, i que es va eliminar finalment”.

“Aquest tipus de propostes no resolen en absolut els assumptes importants per als municipis, com la situació del seu finançament”, ha advertit García Latorre qui també ha instat Ciudadanos a “explicar com aplicaria aquesta mesura al País Valencià i quins municipis es veurien afectats. Ja que la gran majoria dels municipis dels nostre territori no superen esta xifra d’habitants”.

“En les últimes eleccions autonòmiques, la Federació Espanyola d’Entitats Menors ja va demanar a totes les forces polítiques i a la ciutadania que es posicionaren contra esta mesura, irracional i fora de tota la realitat territorial que tenim al País Valencià i a l’Estat Espanyol”, ha apuntat el diputat i regidor de Llíria.

“Una vertadera descentralització de l’administració passa per construir i articular una administració més pròxima a l’usuari i a la ciutadania que ha de rebre el servei, emprant fórmules associatives que cal desenvolupar amb més profunditat en la Llei de Bases de Règim Local”, ha conclòs Paco García Latorre.

 

Compromís apuesta por dotar de más competencias a Mancomunidades y Consorcios

LA COALICIÓN QUIERE REFORZAR EL PAPEL DE LOS MUNICIPIOS PEQUEÑOS EN LA GESTIÓN PÚBLICA Y QUE PUEDAN OFRECER UNA ADMINISTRACIÓN MÁS PRÓXIMA

El diputado de Compromís en Les Corts y regidor del Ayuntamiento de Llíria, Paco García Latorre, ha afirmado que “hay que reforzar la tarea y apostar por las Mancomunidades de municipios y los Consorcios de servicios públicos, con el objetivo de acercar y generar una administración local más dinámica, próxima y eficaz”.

Según García, “comenzar este camino es fundamental ante las amenazas de la formación que lidera Albert Rivera (Ciudadanos) sobre la pretensión de eliminar los municipios de menos de 5.000 habitantes de todo el Estado, con un plan de fusión y supresión de ayuntamientos que no superen esta cifra. Propuesta que ya fue incluida en uno de los primeros borradores de reforma local del PP, hace tres años, y que se eliminó finalmente”.

“Este tipo de propuestas no resuelven en absoluto los asuntos importantes para los municipios, como la situación de su financiación”, ha advertido García Latorre quien también ha instado a Ciudadanos a “explicar cómo aplicaría esta medida en el País Valenciano y qué municipios se verían afectados. Puesto que la gran mayoría de los municipios de los nuestro territorio no superan esta cifra de habitantes”.

“En las últimas elecciones autonómicas, la Federación Española de Entidades Menores ya pidió a todas las fuerzas políticas y a la ciudadanía que se posicionaran contra esta medida, irracional y fuera de toda la realidad territorial que tenemos en el País Valenciano y en el Estado Español”, ha apuntado el diputado y edil de Llíria.

“Una verdadera descentralización de la administración pasa para construir y articular una administración más próxima al usuario y a la ciudadanía que tiene que recibir el servicio, empleando fórmulas asociativas que hay que desarrollar con más profundidad en la Ley de Bases de Régimen Local”, ha concluido Paco García Latorre.