També s’ha parlat sobre posar en marxa un programa pilot en Llíria d’un taller d’Ocupació especialitat en injecció de plàstic, que servisca de base per a l’ocupació de treballadors en les empreses del sector que hi ha al municipi.

Les regidores de Compromís-MoVe, Elena Jimenez i Vallivana Murgui, junt al Diputat Autonòmic de Compromís, Paco Garcia, s’han entrevistat amb el Conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball.

En la reunió s’han abordat diversos temes d’interès per al municipi, però s’ha posat especial interès en la mediació per part de la Conselleria en cercar solucions al subministrament elèctric que pateix el municipi, sobretot en referència al Polígon de Carrases (en la construcció de la subestació), la connexió a l’Hospital de Llíria i el sector ST-1 Terciari de Llíria. Sectors que són potencials jaciments d’ocupació i oportunitats de treball per als milers i milers de veïns que actualment es troben en l’atur. Així com també en donar solució definitiva als sectors urbanitzables que fa anys estan esperant l’arribada de la llum.

Altre aspecte que s’ha abordat relacionat amb la creació d’ocupació, es la possibilitat d’enllestir un projecte pilot en Llíria de taller d’ocupació especialitzat en la injecció de plàstic, sent que a la localitat tenim a la 2ª empresa del sector de l’automòbil relacionada amb esta matèria i altres empreses que també es dediquen al mateix, les quals es troben al polígon de Carrases i en el ST-1. Un taller que serviria de lloc de formació i especialització de futurs treballadors que podrien incorporar-se a les plantilles d’estes empreses ubicades en Llíria on en altres localitats.

El Conseller d’Economia Sotenible i Treball, Rafa Climent, ha considerat molt interessant este projecte i anima a que des de l’ajuntament es comencen a donar les primeres pases per poder transformar-lo en una realitat i poder generar noves oportunitats de treball als veïns de Llíria. Així com ha mostrat la seua predisposició per donar suport a l’ajuntament en la tramitació i concreció dels projectes de subministrament elèctric que necessita el municipi per a la seua reactivació econòmica i posada en valor dels sectors industrial i terciari.

Segon el Diputat Autonòmic, Paco Garcia, la generació d’ocupació i la dinamització econòmica del municipi de Llíria són dos eixos en els que la Coalició està treballant des de l’inici de la legislatura, cercant el suport de totes les administracions públiques i dels actors implicats, per fer que Llíria recupere la vitalitat industrial i de serveis que fa unes dècades va tindre.

CONCEJALAS Y DIPUTADO DE COMPROMIS-MOVE SE REÚNEN CON CONSELLER DE ECONOMIA PARA BUSCAR SOLUCIONES AL SUMINISTRO ELECTRICO EN LLÍRIA

También se ha hablado sobre poner en marcha un programa piloto en Llíria de un taller de Empleo especializado en inyección de plástico, que sirva de base para la ocupación de trabajadores en las empresas del sector que hay al municipio.

Las regidoras de Compromis-MoVe, Elena Jimenez y Vallivana Murgui, junto al Diputado Autonómico de Compromís, Paco García, se han entrevistado con el Conseller de Economía Sostenible, Sectores Productivos, Comercio y Trabajo.

En la reunión se han abordado varios temas de interés para el municipio, pero se ha puesto especial interés en la mediación por parte de la Consellería en buscar soluciones al suministro eléctrico que sufre el municipio, sobre todo en referencia en el Polígono de Carrases (en la construcción de la subestación), la conexión al Hospital de Llíria y el sector ST-1 Terciario de Llíria. Sectores que son potenciales yacimientos de empleo y oportunidades de trabajo para los miles y miles de vecinos que actualmente se encuentran en el paro. Así como también dar solución definitiva a los sectores urbanizables que hace años están esperando la llegada de la luz.

Otro aspecto que se ha abordado relacionado con la creación de empleo, es la posibilidad de iniciar un proyecto piloto en Llíria de taller de empleo especializado en la inyección de plástico, siendo que en la localidad tenemos a la 2ª empresa del sector del automóvil relacionada con esta materia y otras empresas que también se dedican a lo mismo, las cuales se encuentran en el polígono de Carrases y en el ST-1. Un taller que serviría de lugar de formación y especialización de futuros trabajadores que podrían incorporarse a las plantillas de estas empresas ubicadas en Llíria u en otras localidades.

El Conseller de Economía Sotenible y Trabajo, Rafa Climent, ha considerado muy interesante este proyecto y anima a que desde el ayuntamiento se empiezan a dar los primeros pases para poder transformarlo en una realidad y poder generar nuevas oportunidades de trabajo a los vecinos de Llíria. Así como ha mostrado su predisposición para apoyar al ayuntamiento en la tramitación y concreción de los proyectos de suministro eléctrico que necesita el municipio para su reactivación económica y puesta en valor de los sectores industrial y terciario.

Segundo el Diputado Autonómico, Paco Garcia, la generación de empleo y la dinamización económica del municipio de Llíria son dos ejes en los que la Coalición está trabajando desde el inicio de la legislatura, buscando el apoyo de todas las administraciones públicas y de los actores implicados, para hacer que Llíria recupere la vitalidad industrial y de servicios que hace unas décadas tuvo.