Compromís-MoVe prioritza per a 2016 el tram del C/ Sant Miquel front el Teatre de la Unió Musical.

Segons el portaveu de Compromís-MoVe, Paco Garcia Latorre, Llíria necessita una revitalització de la seua trama comercial i per poder fer-ho cal que l’ajuntament dissenye un Centre Comercial atractiu, amb zones peatonals, amable amb el vianant i amb una urbanització que permeta el passeig i l’activital econòmica i professional dels diversos establiments que hi ha al centre del casc urbà.

Garcia apunta que, tal i com es va aprovar, en el primer semestre de 2016 s’executarà el Pla d’Inversions de la Diputació de València, on es contempla una actuació de re urbanització important en ple centre de la Ciutat, concretament en la Plaça de Partidors.

Esta actuació ve a complementar les ja iniciades fa una dècada als carrers Sant Vicent i Metge Miquel Pérez. Projectes que van revitalitzar esta zones i van a començar a dissenyar un centre més amable i accesible, pensat en el vianant i no pas en el vehicle. Un centre d’una ciutat amigable i pensada en clau de segle XXI.

Es tant així, que per poder fer una actuació més ampla i poder completar un disseny de ciutat a nivell urbà més humana, amb espais públic de gaudiment i comercialment més atractius, cal completar la tramada vial de la zona centre.

Amb este objectiu, afegeix Garcia, seria important planificar i tindre enllestits projectes de re urbanització en temps i forma, davant eventuals noves convocatòries d’ajudes públiques d’altres administracions.

Uns dels projectes que caldria dissenyar de manera integral, amb la finalitat de donar connexió entre les actuacions ja executades i pendents d’executar en el C/ Sant Vicent, C/ Miquel Pérez, Plaça General Santes i Plaça Partidors, seria la tramada viaria del C/ Sant Miquel, des de la Piscina Municipal fins la Plaça General Santes, el C/ Sant Vicent de Paul i C/ Llibertat complets, i el C/ de Colon des del C/ Miquel Pérez fins a C/ Duc de Llíria.

Compromís-MoVe, proposa que este projecte integral, el qual integraria les actuacions ja realitzades, es podria redactar per fases en les diferents tramades de carrer, com per exemple:

C/ San Miquel

1ª Fase.- des de la Piscina Municipal fins a Duc de Llíria.

2ª Fase.- des de Duc de Llíria fins a C/ Sant Vicent Paul

3ª Fase.- des de C/ St. Vicent Paul a Plaça Gral. Santes

C/ Sant Vicent de Paul

1ª Fase.- des de Plaça Partidors a C/ Sant Miquel

2ª Fase.- des de C/ Sant Miquel a C/ Colon

El tram de carrer Colón proposat i el de Llibertat podrien ser dos projectes més unitaris i independents. Establint per a 2016 com una prioritat la 2ª Fase del Carrer Sant Miquel abans esmentada, donat l’avançat estat de les obres de construcció del nou Centre d’Innovació Musical i l’activa producció cinematogràfica i cultural que es dona al Teatre de la Unió Musical de Llíria.

Es per això, que el grup municipal de Compromís-MoVe, ha presentat esta proposta a l’ajuntament de Llíria per començar a avançar en un model de ciutat més amable i comercialment més atractiu que servisca per dinamitzar i revitalitzar el comerç local i l’activitat professional.

 

SE PROPONE HACER UN PROYECTO INTEGRAL PARA ACABAR DE RE URBANIZAR EL CENTRO COMERCIAL DE LLÍRIA

Compromís-MoVe prioriza para 2016 el tramo del C/ San Miguel frente el Teatro de la Unión Musical.

Según el portavoz de Compromis-MoVe, Paco Garcia Latorre, Llíria necesita una revitalización de su trama comercial y para poder hacerlo hace falta que el ayuntamiento diseñe un Centro Comercial atractivo, con zonas peatonales, amables con el peatón y con una urbanización que permita el paseo y la actividad económica y profesional de los diversos establecimientos que hay en el centro del casco urbano.

García apunta que, tal y cómo se aprobó, en el primer semestre de 2016 se ejecutará el Plan de Inversiones de la Diputación de Valencia, donde se contempla una actuación de re urbanización importante en pleno centro de la Ciudad, concretamente en la Plaza de Partidors.

Esta actuación viene a complementar las ya iniciadas hace una década en las calles San Vicente y Médico Miquel Pérez. Proyectos que revitalizaron estas zonas y empezaron a dibujar un centro más amable y accesible, pensado en el peatón y no en el vehículo. Un centro de una ciudad amigable y pensada en clave de siglo XXI.

Es así, que para poder hacer una actuación más amplia y poder completar un diseño de ciudad a nivel urbano más humana, con espacios público de disfrute y comercialmente más atractivos, hay que completar la tramada vial de la zona centro.

Con este objetivo, añade Garcia, sería importante planificar y tener terminados proyectos de re urbanización en tiempo y forma, ante eventuales nuevas convocatorias de ayudas públicas de otras administraciones.

Unos de los proyectos que habría que diseñar de manera integral, con el fin de dar conexión entre las actuaciones ya ejecutadas y pendientes de ejecutar en el C/ San Vicente, C/ Miguel Pérez, Plaza General Santes y Plaza Partidors, sería la tramada viaria de la C/ San Miguel, desde la Piscina Municipal hasta la Plaza General Santes, la C/ San Vicente de Paul y C/ Llibertat completas, y la C/ Colón desde la C/ Miguel Pérez hasta C/ Duque de Llíria.

Compromís-MoVe, propone que este proyecto integral, el cual integraría las actuaciones ya realizadas, se podría redactar por fases en las diferentes tramadas de calle, como por ejemplo:

C/ San Miquel

1ª Fase.- desde la Piscina Municipal hasta Duque de Llíria.

2ª Fase.- desde Duque de Llíria hasta C/ San Vicente Paul

3ª Fase.- desde C/ St. Vicente Paul en Plaza Gral. Santes

C/ San Vicente de Paul

1ª Fase.- desde Plaza Partidors a C/ San Miguel

2ª Fase.- desde C/ San Miguel a C/ Colón

El tramo de calle Colón propuesto y el de Llibertad podrían ser dos proyectos más unitarios e independientes. Estableciendo para 2016 como una prioridad la 2ª Fase de la Calle Santa Miquel antes mencionada, dado el avanzado estado de las obras de construcción del nuevo Centro de Innovación Musical y la activa producción cinematográfica y cultural que se mujer al Teatro de la Unión Musical de Llíria.

Es por ello que, el grupo municipal de Compromís-MoVe, ha presentado esta propuesta al ayuntamiento de Llíria para empezar a avanzar en un modelo de ciudad más amable y comercialmente más atractivo que sirva para dinamizar y revitalizar el comercio local y la actividad profesional.