El diputat autonòmic de Compromís, Paco Garcia Latorre,  remarca el compliment per part del Consell amb criteris objectius d’una assignatura pendent de la Generalitat, la de dotar d’infraestructures Escolars a localitats amb moltes mancances i barracons.

Segons Garcia, en poc mes de mig any, la Conselleria d’Educació, amb el Conseller Vincent Marzà al capdavant, ha aconseguit fer un mapa de necessitats educatives en matèria de noves instal·lacions amb criteris objectius i de racionalitat. Així, en esta legislatura s’ha marcat com objectiu prioritari eliminar els barracons i construir 124 centres.

Les comarques del camp de Túria i Serrans es situen en este nou mapa de centres escolars.

Camp de Túria.- Entre les inversions destacables està l’ampliació del CEIP Emilio Lluch de Nàquera, per tal d’eliminar els barracons, un obra que donarà inici en el primer semestre del 2016. En Llíria, i després de més d’una dècada de promeses, s’actuarà eliminant els barracons de l’IES Camp de Túria i substituint esta instal·lació per un nou centre a la zona de Mura. Obra que està previst done inici en el segon semestre de 2016.

Serrans.- També en el segon semestre de 2016, està previst que la capital dels Serrans (Villar del Arzobispo), compte amb l’ampliació del CEIP Fabián y Fuero de Villar del Arzobispo, amb l’objectiu de donar resposta a les necessitats de l’alumnat. I en el primer semestre de 2018 donaran inici les obres del CEIP Virgen del Rosario de Chelva, fent una rehabilitació de l’edifici per modernitza les seues instal·lacions i eliminar totes les deficiències que té actualment.

Per a Garcia este nou mapa d’infraestructures educatives ve a confirmar el compromís de la Conselleria amb la premissa de rescatar persones, dedicant una important part del pressupost en obres necessàries i bàsiques per a la ciutadania, com som el col·legis i instituts, i no en grans edificis buits de contingut que es feien en l’anterior etapa de governs del PP.

Estem davant d’un nou paradigma de la gestió política i de l’administració pública, on els actuals gestors dediquen  els pocs recursos amb els que compta la Generalitat a obres productives i que són la base del futur de la societat. Invertir en educació i en els nostres joves és invertir en el futur del nostre País Valencià, apunta Garcia.

L’aposta del Conseller Marzà de construir 124 centres educatius nous i adequar altres 116 centres que estan parcialment en barracons, es la mostra palpable del compliment programàtic que la Coalició Compromís va avançar en el seu programa electoral. On es va dir que no es prometia res, però que s’anàvem a comprometre amb tota la ciutadania en resoldre velles demandes aparcades pel balafiament i descontrol de l’anterior administració del PP.

GARCIA: “EL CAMP DE TÚRIA Y LOS SERRANOS CONTAREMOS CON 4 NUEVAS INFRAESTRUCTURAS EDUCATIVAS”

El diputado autonómico de Compromís, Paco Garcia Latorre, remarca el cumplimiento por parte del Consell con criterios objetivos de una asignatura pendiente de la Generalitat, la de dotar de infraestructuras Escolares a localidades con muchas carencias y barracones.

Según Garcia, en poco más de medio año, la Consellería de Educación, con el Conseller Vincent Marzà al frente, ha conseguido hacer un mapa de necesidades educativas en materia de nuevas instalaciones con criterios objetivos y de racionalidad. Así, en esta legislatura se ha marcado como objetivo prioritario eliminar los barracones y construir 124 centros.

Las comarcas del Camp de Túria y Serranos se sitúan en este nuevo mapa de centros escolares.

Camp de Túria.- Entre las inversiones destacables está la ampliación del CEIP Emilio Lluch de Náquera, para eliminar los barracones, un obra que dará inicio en el primer semestre del 2016. En Llíria, y después de más de una década de promesas, se actuará eliminando los barracones del IES Camp de Túria y sustituyendo esta instalación por un nuevo centro en la zona de Mura. Obra que está previsto de inicio en el segundo semestre de 2016.

Los Serranos.- También en el segundo semestre de 2016, está previsto que la capital de los Serranos (Villar del Arzobispo), cuente con la ampliación del CEIP Fabián y Fuero de Villar del Arzobispo, con el objetivo de dar respuesta a las necesidades del alumnado. Y en el primer semestre de 2018 darán inicio las obras del CEIP Virgen de Rosario de Chelva, haciendo una rehabilitación del edificio para modernizar sus instalaciones y eliminar todas las deficiencias que tiene actualmente.

Para Garcia este nuevo mapa de infraestructuras educativas viene a confirmar el compromiso de la Consellería con la premisa de rescatar personas, dedicando una importante parte del presupuesto en obras necesarias y básicas para la ciudadanía, como somos los colegios e institutos, y no en grandes edificios vacíos de contenido que se hacían en la anterior etapa de gobiernos del PP.

Estamos ante un nuevo paradigma de la gestión política y de la administración pública, donde los actuales gestores dedican los pocos recursos con los que cuenta la Generalitat a obras productivas y que son la base del futuro de la sociedad. Invertir en educación y en nuestros jóvenes es invertir en el futuro de nuestro País Valenciano, apunta Garcia.

La apuesta del Consellero Marzà de construir 124 centros educativos nuevos y adecuar otros 116 centros que están parcialmente en barracones, es la muestra palpable del cumplimiento programático que la Coalición Compromís avanzó en su programa electoral. Donde se dijo que no se prometía nada, pero que nos íbamos a comprometer con toda la ciudadanía en resolver viejas demandas aparcadas por el despilfarro y descontrol de la anterior administración del PP.