El Consell ha aprovat el conveni entre la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació i l’Ajuntament de Llíria per a l’obertura i posada en funcionament d’una oficina d’atenció a la ciutadania PROP mixta en el municipi.

Les oficines PROP de la Generalitat tenen per objectiu apropar l’Administració al ciutadà i els municipis, descentralitzant els serveis administratius i els tràmits, a més de prestar una atenció personalitzada

Les oficines PROP mixtes funcionen en coordinació amb entitats locals. D’aquesta manera, la ciutadania es dirigeix així a un espai únic avançant cap a una administració integrada, com a element estratègic d’uns serveis públics d’excel·lència, d’igualtat, de qualitat i d’eficiència que demanden ciutadans i ciutadanes.

Mitjançant aquest conveni, la conselleria es compromet a aportar els recursos humans necessaris per a la prestació de serveis d’informació general, i d’informació relativa a l’estat de la tramitació d’expedients iniciats a instàncies de part el destinatari de la qual siga la Generalitat.

També a dotar a aquesta oficina de la infraestructura de comunicacions necessària per garantir l’accés a les bases de dades de l’Administració autonòmica. Així mateix, facilitarà el manteniment del Sistema de Gestió d’Esperes.

D’altra banda, l’Ajuntament de Llíria assumeix les despeses corrents que gene el funcionament de l’oficina, que estarà situada a la Plaça Major de la localitat, i aporta el mobiliari necessari per a la prestació adequada del servei. A més designa personal que atenga les tasques d’informació municipal i registre de documents.

El conveni contempla la constitució d’una comissió mixta de seguiment i control integrada per una representació d’ambdues parts designada, respectivament, per la sotssecretaria de la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació i per l’alcaldia de l’Ajuntament de Llíria.

La nova oficina de Llíria se sumarà a les 26 oficines PROP que funcionen al llarg de tota la Comunitat Valenciana, que faciliten informació sobre qualsevol tràmit o procediment de la Generalitat així com la presentació i registre dels documents dirigits a l’administració.

 

NOTA RELACIONADA: http://www.lliria.es/es/content/el-ayuntamiento-pide-la-generalitat-la-instalacion-de-una-oficina-prop-en-lliria

Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació

19/02/2016 El Consell aprueba un convenio de colaboración con el Ayuntamiento de Llíria para la creación de una oficina PROP en el municipio

El Consell aprueba un convenio de colaboración con el Ayuntamiento de Llíria para la creación de una oficina PROP en el municipio

La nueva oficina de Llíria se sumará a las 26 oficinas PROP que funcionan a lo largo de toda la Comunitat Valenciana, que facilitan información sobre cualquier trámite o procedimiento de la Generalitat así como la presentación y registro de los documentos dirigidos a la administración

El convenio contempla la constitución de una comisión mixta de seguimiento y control integrada por una representación de ambas partes designada, respectivamente, por la subsecretaría de la Conselleria de Transparencia, Responsabilidad Social, Participación y Cooperación y por la alcaldía del Ayuntamiento de Llíria.

Por otro lado, el Ayuntamiento de Llíria asume los gastos corrientes que genere el funcionamiento de la oficina, que estará ubicada en la Plaza Mayor de la localidad, y aporta el mobiliario necesario para la prestación adecuada del servicio. Además designa personal que atienda las tareas de información municipal y registro de documentos.

También a dotar a esta oficina de la infraestructura de comunicaciones necesaria para garantizar el acceso a las bases de datos de la Administración autonómica. Asimismo, facilitará el mantenimiento del Sistema de Gestión de Esperas.

Mediante este convenio, la conselleria se compromete a aportar los recursos humanos necesarios para la prestación de servicios de información general, y de información relativa al estado de la tramitación de expedientes iniciados a instancia de parte cuyo destinatario sea la Generalitat.

Las oficinas PROP mixtas funcionan en coordinación con entidades locales. De esta manera, la ciudadanía se dirige así a un espacio único avanzando hacia una administración integrada, como elemento estratégico de unos servicios públicos de excelencia, de igualdad, de calidad y de eficiencia que demandan ciudadanos y ciudadanas.

Las oficinas PROP de la Generalitat tienen por objetivo acercar la Administración al ciudadano y los municipios, descentralizando los servicios administrativos y los trámites, además de prestar una atención personalizada

El Consell ha aprobado el convenio entre la Conselleria de Transparencia, Responsabilidad Social, Participación y Cooperación y el Ayuntamiento de Llíria para la apertura y puesta en funcionamiento de una oficina de atención a la ciudadanía PROP mixta en el municipio.